Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις, καταγγελίες και ψηφίσματα των μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο πυρηνικό ΝΑΤΟικό έγκλημα στα Βαλκάνια, συνεχίζονται καθημερινά, εκφράζοντας το έντονο λαϊκό αίσθημα αγανάκτησης και αντίθεσης στις επικίνδυνες επιλογές των ιμπεριαλιστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Εμείς οι έμποροι και επιχειρηματίες έχουμε άμεση σχέση με το πρόβλημα, αφού και τα δικά μας παιδιά υπηρετούν ή σπουδάζουν εκεί, καθώς και με τους κινδύνους που παρουσιάζει η αγορά της πόλης μας και η επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσουμε στα Βαλκάνια. Εχουμε υποχρέωση να πάρουμε θέση για τη σοβαρή ευθύνη που έχει η ελληνική κυβέρνηση, που συναποφάσισε και συνέβαλε στην εκτέλεση αυτού του εγκλήματος, παρέα με τους ΝΑΤΟϊκούς».

Επίσης απαιτεί: Να σταματήσει το έγκλημα. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της πυρηνικής καταστροφής και των θανάτων από λευχαιμία και καρκίνο, ως εγκληματίες πολέμου. Να πληρώσουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Να φύγει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί από τα Βαλκάνια. Να επιστρέψουν αμέσως οι Ελληνες φαντάροι και να μεταγραφούν σε ελληνικά πανεπιστήμια οι Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Επιπλοποιών Ν. Θεσσαλονίκης εκφράζει την ανησυχία του και την έντονη διαμαρτυρία του για τα τραγικά αποτελέσματα της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη γειτονική χώρα. «Αν και γνώριζαν τις μακροχρόνιες και ολέθριες επιπτώσεις των ραδιενεργών υλικών στους ανθρώπους και στο φυσικό περιβάλλον, ήδη από την επέμβαση στο ΙΡΑΚ, δε δίστασαν να τα χρησιμοποιήσουν και στη Γιουγκοσλαβία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και καταδικάζεται η ελληνική κυβέρνηση σαν συνένοχη «τόσο στο ΝΑΤΟικό έγκλημα, όσο και στην αποδοχή της χρήσης παρόμοιων όπλων». Τέλος, καλείται η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τα στρατεύματα από τις Βαλκανικές χώρες και να σταματήσει να γίνεται «συνεργός σε τέτοιου είδους εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ