Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αλληλεγγύη στον αγωνιστή λαό της Παλαιστίνης

Για την 63η επέτειο της «Νάκμπα» η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Αλλη μια επέτειος Νάκμπα βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε δεινή θέση με την ισραηλινή κυβέρνηση να ισχυροποιεί όλο και περισσότερο τη θέση της με την ισχύ των όπλων και την αμέριστη στήριξη των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, με την απλόχερη και πολύμορφη βοήθειά τους προς την ισραηλινή κυβέρνηση, υπονομεύουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Ο ΟΗΕ έχει τεράστιες ευθύνες, που δεν καταβάλλει καμιά προσπάθεια για να επιβάλει την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων.

Οσο για την ελληνική κυβέρνηση, φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη διαμορφωμένη αυτή κατάσταση, αφού διά στόματος υπουργού Εξωτερικών μοιράζει ίσες ευθύνες σε θύτες και θύματα, για να δικαιολογήσει τις συμφωνίες με το Ισραήλ στοχεύοντας στην ισχυροποίηση της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου και όχι, βέβαια, αυτήν του ελληνικού λαού.

Εξήντα τρία χρόνια τώρα το Ισραήλ επεκτείνεται με εποικισμούς, διαιρεί εδάφη για να τα σφετεριστεί, εκδιώκει τους Παλαιστίνιους από τις εστίες τους, τους αφαιρεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ, την ίδια στιγμή, τους εμφανίζει σαν υπεύθυνους γι' αυτή την κατάσταση, σταλάζοντας εκδικητικό μίσος στη συνείδηση του ισραηλινού λαού. Πρόσφατο παράδειγμα η βίαιη καταστολή του παλαιστινιακού λαού που διαμαρτύρεται για όλα αυτά στο κέντρο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Εξήντα τρία χρόνια τώρα ο παλαιστινιακός λαός παραμένει χωρίς δική του πατρίδα, καταδικασμένος να ζει υπό κατοχή. Μια κατοχή που όλοι καταδικάζουν σαν παράνομη, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα για να τη σταματήσει.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καλεί, για άλλη μια φορά, τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στον παλαιστινιακό λαό. Να ενώσει τη φωνή του με όλους τους αντιιμπεριαλιστές όπου Γης και να απαιτήσει αυτά που αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων:

  • Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
  • Ιδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών.
  • Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.
  • Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.
  • Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστική στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού(2023-05-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις μνήμης για την 75η επέτειο της Νάκμπα(2023-05-16 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα γραφεία της ΕΕ(2014-11-29 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(2014-09-02 00:00:00.0)
Εντείνει τις προκλήσεις η κυβέρνηση Νετανιάχου(2009-05-26 00:00:00.0)
«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή(2008-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ