Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομαδικές αιτήσεις μετακίνησης από αστυνομικούς

Ομαδικές αιτήσεις μετακίνησης υπέβαλαν αστυνομικοί των ομάδων «Δ» με αφορμή ότι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» επιβεβαίωσαν καταγγελία οδηγού λεωφορείου, ο οποίος ανέφερε ότι αστυνομικοί της ομάδας «Δ» προκάλεσαν ζημιές στο όχημά του. Ο οδηγός του λεωφορείου, το απόγευμα του Σαββάτου, μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό κλήθησαν για κατάθεση στην Κρατική Ασφάλεια και εκεί - σύμφωνα με δημοσιεύματα - αστυνομικοί της ομάδας «Ζήτα» επιβεβαίωσαν την καταγγελία του οδηγού. Για το περιστατικό διεξάγεται Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μήνυση κατά του διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας θα καταθέσουν σήμερα οι δικηγόροι των δύο αστυνομικών της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», οι οποίοι φέρονται ότι προκάλεσαν υλικές ζημιές σε πούλμαν που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ από το Βόλο.

Οι δύο αστυνομικοί κατηγορούν τον διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας για αναίτια κράτησή τους επί ώρες, μετά την καταγγελία του οδηγού του λεωφορείου για το περιστατικό, από το βράδυ του Σαββάτου ως τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται, επίσης, ότι ο διοικητής τους απέτρεψε από το να υποβάλλουν μήνυση κατά του οδηγού του λεωφορείου για ψευδή καταμήνυση, αλλά και δύο συναδέλφων τους, της ομάδας «Ζήτα», οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής του.

Στο μεταξύ, εύσημα στις ομάδες «Δ» και «Ζ» της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χτες με δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής. Ο υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονταν σε ομαδικές αιτήσεις μετακίνησης που έχουν υποβληθεί από αστυνομικούς των ομάδων «Δ». Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί στην ΕΛ.ΑΣ. είναι καλοδεχούμενοι, όμως δεν πρέπει να αμφισβητείται η εσωτερική πειθαρχία, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση όλων των αστυνομικών να σέβονται τους κανόνες, τη δομή και την ιεραρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ