Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Ενημερώθηκε για το ALTER

Διαβεβαιώσεις για την πορεία του τηλεοπτικού σταθμού ALTER έδωσε για ακόμη μία φορά χτες εκπρόσωπος του καναλιού στην Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή την μη μετάδοση ζωντανού και ενημερωτικού προγράμματος λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, δικηγόρος του τηλεοπτικού σταθμού παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και επανέλαβε ότι εντός των ημερών θα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το κανάλι, καθώς εξετάζονται διάφορες προτάσεις που έχουν γίνει και στην συνέχεια θα ενημερώσουν εκ νέου το συμβούλιο. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, όπως είπε κατά την ενημέρωση στους δημοσιογράφους, το Συμβούλιο θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να παρθεί μία απόφαση εν θερμώ τη στιγμή που κινδυνεύουν να χαθούν τόσες θέσεις εργασίας».

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των εργαζομένων είναι απλήρωτο από το Γενάρη, ενώ από την Μ. Πέμπτη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα να μη μεταδίδονται από το σταθμό ενημερωτικό και «ζωντανό» πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων.

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε χτες η Ολομέλεια του ΕΣΡ στην σατιρική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ «Ράδιο Αρβύλα» για «προσβολή των θεσμών». Συγκεκριμένα, στην εκπομπή που μεταδόθηκε στις 19.1.2011 με αφορμή την υπόθεση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της «Siemens», οι παρουσιαστές είπαν ότι οι βουλευτές «λειτουργούν σαν κλίκα», ενώ χρησιμοποίησαν και τη φράση ότι πρόκειται για «σπείρα των 300 όπου ο ένας καλύπτει τον άλλο». Την καταγγελία στο ΕΣΡ έκανε όπως είπε ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Τζαβάρας. Μάλιστα, για το σκεπτικό της απόφασης ο πρόεδρος του ΕΣΡ είπε ότι πρόκειται για προσβολή των θεσμών και ότι «οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες» όταν ακούγονται απόψεις που αφορούν το σύνολο της Βουλής.

Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή των τηλεπαιχνιδιών «Puzzle Express» και «Night quiz» που μετέδιδαν τα τηλεοπτικά κανάλια «ΕΝΑ» Φθιώτιδας» και «TRT TV» Λάρισας, αντίστοιχα, για παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού.

Με «σύσταση» τη γλίτωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, MEGA και ALTER για παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, ο ALPHA κλήθηκε για την εκπομπή «Οικογενειακές Ιστορίες», το MEGA για προβολή συγκεκαλυμμένης διαφήμισης κατά την εκπομπή «Money Drop», ενώ το ALTER για μη τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας κατά των «Οικολόγων Πράσινων» για το έτος 2010 (προβλήθηκε κατά 0,1%).

Τέλος, «λουκέτο» μπαίνει στον «Vips FM» Αττικής αφού το ΕΣΡ δεν του χορήγησε βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόστιμα, «λουκέτο» και συστάσεις(2011-06-29 00:00:00.0)
Πρόστιμα για «πολυφωνία» και υποβάθμιση προγράμματος(2010-10-27 00:00:00.0)
Αθέμιτα... μέσα(2008-05-28 00:00:00.0)
«Πνίγουν» την πολυφωνία(2006-06-28 00:00:00.0)
Αναζητώντας τη... διαπλοκή(2003-05-07 00:00:00.0)
Υποβάθμιση και παραβιάσεις(2002-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ