Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και να χειροτερέψουν..

Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΕΝΙΚΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ των κυβερνητικών εκπροσώπων είναι να λένε και ψέματα (πόσο, δε, μάλλον όταν πρόκειται για εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ), όμως το χτεσινό του Γ. Πεταλωτή είναι, τουλάχιστον, προκλητικό.

Οπως είπε, «εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία και η ανάπτυξη, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η επανόρθωση των εισοδημάτων». Ο ...ορισμός του ψέματος, δηλαδή.

Οχι μόνο γιατί η οικονομία (τους) και η ανάπτυξή (τους) δε θα «σταθεροποιηθεί» ποτέ, ως γνωστόν πάμε και επισήμως για «κρίση διαρκείας» και «λιτότητα διαρκείας».

Κυρίως, γιατί η περίφημη «αποσταθεροποίηση» της οικονομίας ήταν η δικαιολογία για να ληφθούν μέτρα που μειώνουν τους μισθούς και εξαφανίζουν εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα τα οποία θα μείνουν για πάντα.

Αυτό είναι και το όλο θέμα: Να ξεπεράσει το σύστημα την κρίση του, να επανέλθει στην υπερ-κερδοφορία, με τους εργαζόμενους να έχουν λιγότερα, μικρότερα ή και καθόλου δικαιώματα. Να κάνουν, δηλαδή, μια «νέα αρχή» με καλύτερους για το κεφάλαιο όρους.

Με απλά λόγια: Οποιος πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ με τη «σοσιαλιστική ψυχή» (εδώ γελάμε) θα επαναφέρει κομμένους μισθούς, δώρα, επιδόματα, φοροαπαλλαγές, κοινωνικές δαπάνες, συντάξεις και παροχές, είναι τουλάχιστον αφελής.

Οσο για τα στελέχη του, που διανοούνται να πουν τέτοια πράγματα, δικαίως θα αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου. Πρόκειται, πραγματικά, για μεγάλη κοροϊδία.

ΕΜ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕ ο αρχηγός της ΣΙΑ, για την υπόθεση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν: Οτι υπάρχει ακόμη η «Αλ Κάιντα». Και να μην υπήρχε, θα την ...έφτιαχναν μόνοι τους.

Αλλωστε, το έχουμε δει πολύ καλά τελευταία το πώς στήνουν τα παιγνίδια τους. Πρώην σύμμαχοί τους μετατρέπονται σε παγκόσμιους «μπαμπούλες» και δικαιολογούν επεμβάσεις και σφαγές. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο έλεγχος του πετρελαίου, βλέπετε, δε θέλει μόνο ισχυρά στρατεύματα. Χρειάζεται και το παραμύθι του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποσχέσεις για «αυξήσεις»: Η επιστροφή των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στον τόπο του «εγκλήματος»(2023-05-06 00:00:00.0)
Παραλήρημα με συγκεκριμένο στόχο(2012-03-01 00:00:00.0)
«Ολοι στους δρόμους»(2012-02-07 00:00:00.0)
«Σταθερότητα» για την εξαθλίωση του λαού...(2012-01-28 00:00:00.0)
Βολικές θεωρίες...(2011-07-19 00:00:00.0)
Από τη «Σκύλλα» της ΝΔ στη «Χάρυβδη» του ΠΑΣΟΚ(2004-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ