Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
«... δεν έχουμε στοιχεία»!!!

Μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Το έχω ξαναπεί κι άλλη φορά. Πάνω από δέκα φορές και είμαι βέβαιος ότι κι αυτοί που συμφωνούν μαζί μου θα κουνάνε το κεφάλι τους και θα λένε: «Σταμάτα πια. Ο,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν να γίνει, γίνεται. Γίνεται και προχωρούμε, το βλέπεις και το ξέρεις. Αυτό που ζητάς, που γίνεται μόνο στα παραμύθια που σου έλεγε η γιαγιά σου, με τους βασιλιάδες, τις νεράιδες και τους ιπτάμενους αγγέλους». Εχουν δίκιο, καθώς αποδεικνύεται από τα πράγματα. Τώρα ποια είναι η έμμονή μου ιδέα; Ε, να. Πιστεύω πως αν μπορούσαμε να μιλήσουμε στον κόσμο σ' έναν έναν, ακόμα και στους φανατικούς οπαδούς του προοδευτικού μας κ. Χριστόδουλου, τότε το Λαϊκό Μέτωπο θα μπορούσε να γίνει η μαζικότερη και αποτελεσματικότερη δύναμη του τόπου και να αποφεύγαμε κοντά στα άλλα, εξευτελισμούς και κινδύνους εθνικούς και εσωτερικούς.

Για να τελειώνω με τα ψυχολογικά μου, ξέρω ότι αυτή η δύναμη υπάρχει και δεν μπορώ ν' απλώσω το χέρι μου να την πιάσω κι αυτό είναι το βάσανό μου. Το καλό είναι ότι και οι δοσίλογοι με τα τσιράκια τους, ξέρουν ότι αυτή η δύναμη υπάρχει και τη φοβούνται. Γιατί σε τέτοιο ρεζιλίκι, σε τέτοιο ψέμα, σε τέτοιο χάσιμο κάθε ντροπής, μόνο συνδυασμός φόβου και σάπιου χαρακτήρα μπορεί να οδηγήσει. Οι εφημερίδες και όλα τα ΜΜΕ, έχουν δώσει συνταραχτικές λεπτομέρειες για τη φρίκη και το θάνατο που σκορπάνε οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουράνιου, αλλά που οι υπεύθυνοι υπουργοί καμώνονται - χωρίς ντροπή - ότι δεν τις ξέρουν.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, τι αστείος τίτλος κι αυτός όταν η υποταγή μας στις ΗΠΑ είναι δεδομένη. Οταν, λοιπόν ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ρωτήθηκε αν θα αποσύρει τις ελληνικές δυνάμεις από το Κόσσοβο για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή... δεν έχουμε στοιχεία!!! Σε δεκαπέντε μέρες θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία. Και φυσικά τα επίσημα στοιχεία πρέπει να κατασκευαστούν από το ΝΑΤΟ και φυσικά ελπίζουν ότι σε δεκαπέντε μέρες θα έχει καταλαγιάσει το ξεσήκωμα του κόσμου. Και φαίνεται πως ο κ. Ρέππας έχει πολύ καλά οργανωμένο έλεγχο πάνω στα ΜΜΕ, γιατί οι τόνοι άρχισαν να πέφτουν.

Δεν ξέρω ως πού θα φτάσει το φιλότιμό τους και με τι τρόπο θα σερβίρονται τα νέα από δω και εμπρός, για να καθησυχάσουν (διάβαζε εξαπατήσουν) τον ελληνικό λαό, αλλά εγώ θα αναφέρω κάτι που σίγουρα όλοι ξέρουμε και μερικοί ίσως ξεχνάμε. Λοιπόν, το 1991 οι συμμαχικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έριξαν στο Ιράκ περισσότερες από 940.000 οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Τον περασμένο Μάρτη, το ιρακινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα καρκίνου έχουν τετραπλασιαστεί. Δεν τα ξέρει αυτά ο υπουργός της ΕΘΝΙΚΗΣ Αμυνας; Περιμένει την κ. Ολμπράιτ να τον πληροφορήσει; Μα δεν έχει πληροφορηθεί ότι η κ. Ολμπράιτ ανήκει σε άλλο έθνος, εχθρικό προς την Ελλάδα; Ενα έθνος που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου; 'Η περιμένει παρηγοριά από την κυρία της Βουλής που είναι της άποψης ότι πρέπει να καταδικάσουμε το τσιγάρο και όχι τις βόμβες, γιατί το τσιγάρο έχει στο ενεργητικό του περισσότερα θύματα από αυτές. Πώς της ξέφυγε να μας πει για το κρεβάτι, όπου εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν πάνω σ' αυτό; Στο σπίτι τους ή στο νοσοκομείο. Κι όμως παραμένει νόμιμο και πολλοί το λατρεύουν και το αποζητάνε, όχι μόνο όταν είναι κουρασμένοι και άρρωστοι, αλλά και σε στιγμές ευφορίας που ζητούν ολοκλήρωση. Υστερα από ένα καλό φαγοπότι, π.χ. θα ακουστούνε πολλοί να εκφράζουν μια δυνατή επιθυμία για κρεβάτι.

Ομως δεν άκουσα κανένα να λέει: «Λ.χ., ωραία φάγαμε, ωραία ήπιαμε, να είχαμε τώρα και μία λευχαιμία... ποιος μας πιάνει!!!». Δεν άκουσα τέτοιο πράγμα κι ελπίζω να μην ακουστεί ποτέ, γιατί αν ακουστεί, θα σημαίνει ότι οι κεφαλαιοκράτες όλου του κόσμου με όργανό τους το τερατώδες ΝΑΤΟ, κατάφεραν να πετύχουν ένα βασικό σκοπό τους που είναι η δημιουργία ενός τύπου πολίτη, που δε διαμαρτύρεται ποτέ και που είναι ευγνώμων και μόνο που τον αφήνουν και ζει.

Το ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, δε θα το επιτρέψει. Η αντίσταση των λαών είναι η εγγύηση της νίκης. Το ξέρουν και φοβούνται. Μπορεί να φέρανε τη χιλιετηρίδα ένα χρόνο πριν, μπορεί να δολοφονούν γυναικόπαιδα και να σκορπάν αρρώστιες αδίσταχτα, αλλά αυτό είναι μόνο απόδειξη πανικού. Απόδειξη της αποτυχίας του καπιταλισμού. Του τέλους ενός εφιάλτη.


του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ