Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Γενάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7874

ΠΕΝΤΕ ΑΞΟΝΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
Δυναμώνει το ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ των λαών

Οργή για τη συνεχιζόμενη υποκρισία των κυβερνώντων 

Διευρύνεται κάθε μέρα που περνάει η λαϊκή αντίδραση και κινητοποίηση για το ευρω-νατοϊκό έγκλημα διαρκείας που συντελείται σε βάρος των λαών. Κινήματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας, αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές κινήσεις, ριζοσπαστικές δυνάμεις και άνθρωποι απλοί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, υψώνουν τη φωνή τους μαζί με τους κομμουνιστές, αντιδρώντας στην κυβερνητική και ΝΑΤΟική υποκρισία. Οι 5 άξονες πλατιάς συσπείρωσης και πάλης που πρότεινε το ΚΚΕ μπορούν να αποτελέσουν σήμερα σημείο συνάντησης πλατιών κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων:

1. Να γυρίσουν εδώ και τώρα τα ελληνικά στρατιωτικά σώματα από τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, γατί είναι εκτεθειμένα στους γνωστούς σε όλους κινδύνους και να μην αντικατασταθούν από άλλες δυνάμεις.

2. Να σταματήσει η οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε νέους πολεμικούς γύρους, που ετοιμάζονται. Ούτε ένας φαντάρος να μη δεχτεί να γίνει μισθοφόρος.

3. Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα, να φύγουν οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις απο τη χώρα και τα Βαλκάνια. Το στρατιωτικό δόγμα της χώρας να είναι μόνον αμυντικό.

4. Να υπάρξει σύγχρονος ιατρικός έλεγχος όλων των στρατιωτών, πολιτών και φοιτητών. Να επιστρέψουν οι Ελληνες φοιτητές. Να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από την ΕΕ.

5. Να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής, για την παραπέρα, ουσιαστική και σε βάθος, εξέταση των συνεπειών και την ανάδειξη των εγκληματικών πολιτικών ευθυνών.

.


Avaton

Μας αφορά όλους

Τούτες οι ώρες δεν είναι για περισυλλογή. Το διαρκές και απάνθρωπο ΝΑΤΟικό έγκλημα στα Βαλκάνια δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό και «ουδετερότητα». Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι αφήνουν πληγές αγιάτρευτες και ετοιμάζονται ν' ανοίξουν κι άλλες, ακόμη μεγαλύτερες. «Αν δεν αντιδράσουμε, έτσι θα κυκλοφορούμε!» λένε οι πικέτες των δυο διαδηλωτών, από την πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης. Κι έχουν απόλυτο δίκιο. Ετσι και χειρότερα και, ίσως, να μην μπορούμε καν να κυκλοφορούμε... Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εγκλήματα, έχει πλέον μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή. Μας αφορά όλους.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Αντιιμπεριαλιστές από τη Θεσσαλονίκη προσφέρουν 1.180.000 δραχμές για την ενίσχυση της ΚΟΘ του ΚΚΕ και του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου



ΑΘΗΝΑ
Οξυγόνο δράσης και προοπτικής η «Συμπαράταξη»

Κόντρα στο «φωταδιστή» Αβραμόπουλο και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υλοποιεί, το σκοτάδι της πόλης (ιδεολογικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό) μαρτυρά τις πραγματικές ανάγκες και αναδείχνει το σημαντικό ρόλο και τις προοπτικές της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»


ΣΕΛ.  16   -   17
ΠΑΜΕ
Ενότητα δράσης κόντρα στο κεφάλαιο

Τα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργατοϋπάλληλοι της χώρας, οι αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και, ιδιαίτερα, ο ρόλος που καλείται να παίξει το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι μερικά από τα ζητήματα της συζήτησης του «Ριζοσπάστη» με τους Γιώργο Τούσσα και Πολύβιο Τσίρκα, μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  12   -   13
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Κρατική βία και καταστολή για τον «εχθρό λαό»

Το νομοσχέδιο για την «τρομοκρατία», καθώς και αυτό για τους μετανάστες, που ετοιμάζονται για κατάθεση στη Βουλή, αποτελούν εξαρτήματα της συνεχώς εντεινόμενης επίθεσης ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες


ΣΕΛ.  5   -   6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ