Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού

ΚΚΕ: Οργάνωση της πάλης για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, δουλειά με πλήρη δικαιώματα μετά το τέλος των σπουδών. Αντιπαράθεση με τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελος του λαού

  • Η κυβέρνηση εξήγγειλε τις γενικές αρχές για το «Νέο και ελκυστικό Λύκειο». Καταστροφικές εξαγγελίες για τη μόρφωση των παιδιών του λαού, αφού το «Νέο Λύκειο» έχει τη σφραγίδα νέων μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στη μόρφωση. Θα δίνεται ένα πρόγραμμα αποσπασματικών γνώσεων σε ευθεία αντιστοιχία με τις δεξιότητες που θέλει το κεφάλαιο για εργατική δύναμη φθηνή και ευέλικτη. Η ταξικότητα εντός του Λυκείου θα εκφράζεται με την τοποθέτηση των μαθητών στη βάση των επιπέδων δυσκολίας - μαθημάτων εξειδίκευσης.
  • Η λαϊκή οικογένεια, η νεολαία, οι μαθητές πρέπει να διεκδικήσουν, εδώ και τώρα, ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο με σκοπό την ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας κάθε νέου πριν από την επαγγελματική επιλογή, αναβαθμισμένες Επαγγελματικές Σχολές ενταγμένες στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα μετά από τη σύγχρονη βασική εκπαίδευση, ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ