Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στους συμβασιούχος του Δήμου Αθήνας

Πρώτος σταθμός της χτεσινής διαδήλωσης το κατειλημμένο Δημαρχείο της Αθήνας. Οι συμβασιούχοι καταληψίες υποδέχονται τους διαδηλωτές με χειροκροτήματα και η αλληλεγγύη εκφράζεται ποικιλόμορφα. Με αλισβερίσι συνθημάτων, με αντιπροσωπεία της συμμαχίας των φορέων που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο να συναντιέται από κοντά μαζί τους. «Να ενωθείτε με όλους τους χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν το ίδιο πρόβλημα, για να δυναμώσει η φωνή που λέει εδώ και τώρα μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις», λέει εκ μέρους της αντιπροσωπείας η Βέττα Πανουτσάκου.

Την ίδια στιγμή από την ντουντούκα, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τους λέει: «Κλείστε τα αυτιά σας στις Σειρήνες που μιλάνε για δήθεν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο αγώνα. Ο μόνος ακηδεμόνευτος αγώνας είναι αυτός που δεν κηδεμονεύεται από το κεφάλαιο. Ο μόνος ανεξάρτητος αγώνας είναι αυτός που χειραφετεί την εργατική τάξη από την αστική ιδεολογία και πολιτική. Συσπειρωθείτε με το ΠΑΜΕ και ο δρόμος για τη νίκη είναι ο δικός σας δρόμος. Φύγετε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανοίξτε το δρόμο για τη σοσιαλιστική προοπτική, για τη δική σας εξουσία, για τη λαϊκή εξουσία».

Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, εκ μέρους του Συντονιστικού της κατάληψης, κατεβαίνει στο δρόμο και τονίζει: «Είναι μεγάλη υπόθεση για μας η οποιαδήποτε συμπαράσταση που έρχεται απ' έξω. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε αν δε δικαιωθούμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ