Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή

Tις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη σχολίασε με παρέμβασή του, χτες, στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας:

«Πριν δύο περίπου μήνες εκφράσαμε την ανησυχία μας για την εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προετοιμάζονταν στη Βόρεια Αφρική. Σήμερα οι ανησυχίες και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται αφού τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να χτυπούν. Το ΝΑΤΟ προχωράει, είναι έτοιμο για βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Το ΚΚΕ δήλωσε εδώ και εβδομάδες:

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Βόρεια Αφρική και σήμερα στη Λιβύη. Καταγγέλλουμε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας και ζητάμε έστω και τούτη τη στιγμή να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη χρησιμοποιηθεί το Ακτιο και κάθε ελληνικός χώρος, είτε αφορά τη στεριά, είτε τη θάλασσα, είτε τον αέρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επωμίζεται τεράστια ευθύνη που εμπλέκει τη χώρα μας σε αυτό το νέο μακελειό. Η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και τη Σομαλία συμβάλλει στα δεινά αυτών των λαών.

Το προηγούμενο έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία, τότε που η κυβέρνηση Σημίτη έδωσε "γην και ύδωρ" στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Βόρειας Αφρικής και της Λιβύης που δέχονται τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δέχονται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα κοιτάσματα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη Βόρεια Αφρική και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ