Κυριακή 13 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

Η ΕΣΟ με ανακοίνωσή της μας ενημερώνει για το Πρόγραμμα Ανοικτών Διεθνών Τουρνουά που θα διεξαχθούν μέσα στο 2011. Ευκαιρία είναι για τους φίλους που συχνά μας ρωτούν πού μπορούν να συμμετέχουν. Ανοικτό τουρνουά σημαίνει ότι μπορούν να αγωνιστούν όλοι, ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλο και ηλικία. Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με την προκήρυξη των διοργανωτών, αυτά τα τουρνουά χωρίζονται σε 2 ή και 3 γκρουπ.

Πρόκειται για 13 Δ.Τ. με 1ο το «Μέγας Αλέξανδρος» για το οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί (ΣΑ Θεσσαλονίκης «Γαλαξίας» 25/4 με 1/5/2011).

2ο «Ικαρος 2011» 9-17 Ιούλη στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας.

3ο «3ο Δ.Τ. Ρεθύμνου» 11-18 Ιούλη από το Δήμο και το ΣΟ Ρεθύμνου.

4ο «3ο ARTEMIS CAP 2011» 12-19 Ιούλη από το Δήμο Λέρου.

5ο «4ο Δ.Τ. Παλαιοχώρας» 21-28 Ιούλη από ΣΑ Χανίων.

6ο «20ό Δ.Τ. Καβάλας» 30 Ιούλη - 8 Αυγούστου από ΣΟ Καβάλας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα Διασυλλογικά των εθνικών κατηγοριών διεξάγεται και το «Κύπελλο Αττικής Φιλίας». Στον 6ο γύρο είχαμε τις συναντήσεις, Α' Ομιλος: Πετρούπολης «Δίας» - Π.Σ. Περιστερίου 3,5-4,5, Καλλιθέα - «Θωμάς Γεωργίου» 5-3, Καισαριανή - Φυσιολάτρης Νίκαιας 3,5-4,5, Κορωπί - Πειραϊκός 5,5-2,5, ΣΟ Ικαρίας - Πανιώνιος 3,5-4,5, Αιγάλεω - Χαλάνδρι 2-6, Ηλιούπολη - Ν. Φιλαδέλφεια 5-3. Β' όμιλος: Αιγάλεω Β'- Σκ. Επ. Ηρακλείου 5-3, Π.Σ. Περιστερίου Β' - Πανελλήνιος 1,5-6,5, Αμπελόκηποι - Καλλιθέα Β' 4-4, «Κότινος» Χολαργού - ΣΟ Κορυδαλλού 6,5-1,5, ΕΕΣ Κορυδαλλού - ΣΟ Περιστερίου 6-1,5 κ.ά.

ΣΤΟ BLOG«Σκάκι στα Δυτικά» μεταξύ άλλων (σκακιστικών και μη) διαβάζουμε: «Η Μπαλάντα του Κυρ Μέντιου» Κώστας Βάρναλης. Μαγικές κουβέντες, επίκαιρες όσο ποτέ. Ποιος δεν βλέπει τη σημερινή εποχή σε αυτούς τους στίχους; (Υπάρχουν 12 τετράστιχα, διαλέγουμε ένα) «Είκοσι χρονώ γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι κι έχτισα στην εμπασιά του χωριού την εκκλησιά. Και ζευγάρι με το βόδι (άλλο μπόι κι άλλο πόδι) όργωνα στα ρέματα τ' αφεντός τα στρέμματα». Δεν θα το ρίξω στην πολιτική - συνεχίζει το bloger - τουλάχιστον μέσα απ' αυτό το blog. Αλλά σκεφτείτε ο καθένας στην περιοχή του, στο σωματείο του, στη δουλειά του, στον περίγυρό του να βρει κοινά στοιχεία και ανθρώπους - αφέντες με αυτούς τους στίχους. Απομονώστε όλους τους παράγοντες, τους παραγοντίσκους και τους βαστάζους τους, που με πυξίδα το προσωπικό τους συμφέρον εκμεταλλεύονται τα παιδιά μας. Μην παρασύρεστε από παχιά λόγια. Μη μαθαίνουμε στα παιδιά μας να επιβιώνουν μόνο σκύβοντας το κεφάλι. Ας τους δείξουμε έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας και της διεκδίκησης αυτών που δικαιούνται. Και ας αρχίσουμε από τα σωματεία μας και τις τοπικές ενώσεις. Για να κάνουμε το άθλημα εργαλείο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας κι όχι τα παιδιά μας μοχλό πίεσης στα συμφέροντα μερικών. Μπορούμε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ