Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10915

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Πόλεμος στην τοξικομανία με όλα τα μέσα

Σε έναν πλατύ διαρκή αγώνα, ενάντια σε κάθε μορφής τοξικοεξάρτηση, κλήθηκαν οι μαθητές και οι γονείς, που γέμισαν την αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.


ΣΕΛ.  10  -  12
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τεράστιες καταστροφές και κίνδυνοι

Ο Εγκέλαδος προκάλεσε φονικότατο τσουνάμι, που έσβησε από το χάρτη πόλεις και χωριά και ακολούθως σήμανε τον κώδωνα κινδύνου για ραδιενεργό πυρηνικό εφιάλτη, με επίκεντρο το συγκρότημα τριών πυρηνικών αντιδραστήρων...


ΣΕΛ.  20  -  21

Ξεσηκωμός να μην κλείσει κανένα σχολείο

ΚΚΕ: Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλα τα παιδιά, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση. Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών. Απαιτείται Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία ως προϋπόθεση για Λαϊκή Παιδεία.

  • Η κατάργηση 2.000 σχολικών μονάδων από την κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην ανακήρυξη της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, που υλοποιεί την αποφασιστική διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την ακόμα παραπέρα μείωση των προσλήψεων.
  • Πρέπει από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για:
  • Να μην κλείσει κανένα σχολείο!
  • Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

ΣΕΛ.  13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ενιαίος Δημόσιος Φορέας Ναυπηγοεπισκευής, καμία απόλυση

Σε συγκέντρωση των εργαζομένων των Ναυπηγείων της Ελευσίνας έξω από την πύλη της επιχείρησης, μίλησε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας που διοργάνωσαν σαν πρώτη απάντηση στην απόφαση της εργοδοσίας να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.


ΣΕΛ.  3

Απάντηση στην πρόκληση

Είναι προκλητικοί οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και η προσπάθεια να κοροϊδέψει το λαό ότι είναι προς όφελός του τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, επειδή εξασφάλισε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου. Αλλά ό,τι πέτυχε η κυβέρνηση στη Σύνοδο αφορά αποκλειστικά και μόνο στα οφέλη της πλουτοκρατίας, με αντάλλαγμα απίστευτα σκληρότερα και αβάσταχτα νέα μέτρα, που φέρνουν σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία καταγράφονται στο «Σύμφωνο για το ευρώ». Ρηχή και ψεύτικη η κριτική της ΝΔ, που συμφωνεί με τις βασικές αποφάσεις της Συνόδου, αλλά κάνει ότι διαφωνεί με το μνημόνιο διαρκείας που αυτές συνεπάγονται. Καμιά εμπιστοσύνη στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. Λέει ψέματα. Για το λαό έρχονται ακόμα χειρότερα και δίχως τελειωμό, γι' αυτό πρέπει επειγόντως να οργανώσει την άμυνα και την αντεπίθεσή του, έτοιμος για σκληρό και επίμονο αγώνα, ταξικό και πολιτικό, για να επιβάλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του.



ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργησή του

ΣΕΛ.  24
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΓΕ
«8η Μάρτη: Σύμβολο αγώνα και τούτο τον αιώνα»

ΣΕΛ.  30
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Κόβουν θέσεις εργασίας ναυτεργατών

ΣΕΛ.  27
ΚΡΗΤΗ
Την έκαναν ιμπεριαλιστικό ορμητήριο

ΣΕΛ.  17
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Στηρίζει τα μέτρα υπονομεύει τους αγώνες

ΣΕΛ.  23
ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΣΥΝ
Χρέος τους το «ξέπλυμα» του καπιταλισμού

ΣΕΛ.  16
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ
Αβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα

ΚΚΕ: Ο λαός να οργανώσει την άμυνα και την αντεπίθεση για σκληρό, επίμονο αγώνα, ταξικό και πολιτικό, για να επιβάλει ριζικές αλλαγές σε οικονομία και εξουσία προς όφελός του.


ΣΕΛ.  6  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ