Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τριπλή επιτυχία

Νίκη με διπλό αντίκτυπο πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ απέναντι στην Μπούντουσνοστ με 89-72 στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, δίνοντάς του ελπίδες για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του γκρουπ και αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Ο «Δικέφαλος» δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα από το Μαυροβούνιο να τον απειλήσει εκτός από ένα σημείο στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου όπου απλά μείωσε.

Με την έναρξη ο Κορωνιός με πέντε πόντους συνέβαλε τα μέγιστα στο σερί 7-0 με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ ενώ η επιθετική γραμμή του έφτανε εύκολα στο καλάθι του αντιπάλου με αποκορύφωμα το 6' όταν από τα συνεχόμενα λάθη των Μαυροβούνιων η διαφορά έφτασε στους 14 (17-3 το σκορ). Από την άλλη, η Μπούντουσνοστ προσπάθησε να μειώσει κάτι που ήταν δύσκολο καθώς οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά έφτανε τους 12 πόντους, όσους ακριβώς είχε ηττηθεί στο Μαυροβούνιο. Στο τέλος, ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε και με 22 πόντους (74-52) αλλά όταν αποφάσισε να κινηθεί στο... ρελαντί, το σκορ ήταν στο +12, στο τελικό 89-72. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Λιαδέλης (28 π.) και Γιαννούλης (21 π.).

  • Αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε τελικά χτες να φύγει με τη νίκη κόντρα στην κροατική Τσιμπόνα με 81-72 και έτσι βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας στο Β' όμιλο της Ευρωλίγκα, πίσω από την Κίντερ. Κορυφαίοι παίχτες στη σπουδαία εκτός έδρας αναμέτρηση, ήταν για το «Δικέφαλο» οι Κουτλουάι, Κικίλιας και Χάμιγκ.
  • Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε χτες ο Ηρακλής στη Σλοβενία όπου αντιμετώπισε την τοπική ΚΡΚΑ. Ο «γηραιός» συνέτριψε τους αντιπάλους του με 85-65, ενώ η νίκη αυτή τον βάζει ξανά στο παιχνίδι για μία θέση στην πρώτη τετράδα του Β' Ομίλου της Σουπρολίγκα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ