Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
«Τοπίο στην ομίχλη»

Θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας θρίλερ ένας αγώνας ποδοσφαίρου; «Στην Ελλάς του... 2001» όλα είναι δυνατά και το παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννενα και του Πανιωνίου έρχεται να το αποδείξει. Η ιστορία έχει ως εξής: ο αγώνας θα γινόταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, την πρώτη της νέας χρονιάς. Ομως οι προβολείς, (της ΓΓΑ ή της ΕΠΑΕ αυτό είναι άγνωστο) δεν άναψαν με αποτέλεσμα να διεξαχθεί το παιχνίδι μέχρι το 28' όπου και ο διαιτητής της συνάντησης αποφάσισε να το διακόψει και να συνεχιστεί σε μία ημερομηνία που θα όριζε η αρμόδια αρχή.

Η αρμόδια αρχή (που όπως θα δούμε στη συνέχεια η ΠΑΕ Πανιώνιος δεν την αναγνωρίζει για μια τέτοια απόφαση) όρισε νέα ημερομηνία, η οποία ήταν χτες. Ετσι οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο ίδιο γήπεδο, με τις ίδιες συνθέσεις και ετοιμάστηκαν να αγωνιστούν για τα υπόλοιπα 62' τα οποία όμως έμελλε να φέρουν τα πάνω κάτω και να φέρουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, που απ' ό,τι φαίνεται έχει μείνει μακριά από τη νέα χιλιετία που άρχισε μόλις πριν λίγες μέρες.

Ο αγώνας άρχισε λοιπόν από το 28' και όλα κυλούσαν κανονικά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, όπου οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και οι Νεοσμυρνιώτες αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πρεζέ. Οταν όμως οι παίκτες βγήκαν από τα αποδυτήρια αντίκρισαν την πυκνή ομίχλη που είχε καλύψει τον αγωνιστικό χώρο. Το β' μέρος ήταν αδύνατο να διεξαχθεί και εδώ αρχίζει η πλοκή του έργου.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και όχι από τη στιγμή που διεκόπη, στη συγκεκριμένη περίπτωση με την έναρξη του β' ημιχρόνου. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Γάλλος παίκτης του Πανιωνίου δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί καθώς έχει αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, έστω κι αν το παιχνίδι δε συνεχίστηκε. Ομως δίνει το δικαίωμα στους «κυανέρυθρους» να ξεκινήσουν τον αγώνα με 11 παίκτες. Το αξιοσημείωτο του έργου όμως είναι ότι πριν από την... υποτιθέμενη έναρξη του χτεσινού αγώνα στα Γιάννενα, η ΠΑΕ Πανιώνιος είχε ασκήσει έφεση με το σκεπτικό ότι η ΕΠΑΕ δεν είναι αρμόδια να ορίσει ημερομηνία του αγώνα, που ήταν να γίνει χτες. Ετσι μέχρι τις 14.00 σήμερα το μεσημέρι θα εκδικαστεί η υπόθεση από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ και θα αποφασίσει αν πρέπει να γίνει ο αγώνας σήμερα, στις 17.00 με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ΚΑΠ ή αν οριστεί νέα ημερομηνία, εντός 15 ημερών. Με λίγα λόγια, οι παίκτες των δύο ομάδων θα πληροφορηθούν λίγο πριν την προκαθορισμένη έναρξη της αναμέτρησης, για το αν θα αγωνιστούν ή όχι. Ετσι, όπως ταιριάζει σε αυτές τις περιπτώσεις.... η συνέχεια επί της οθόνης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ