Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ολοταχώς για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα από το ΜΑΣ ενόψει της εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα καλεί την ερχόμενη Δευτέρα η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ στο Τμήμα, με αφορμή την έλευση των εξωτερικών αξιολογητών που θα αξιολογήσουν το Τμήμα. Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, η τμηματική συνέλευση που έγινε την περασμένη Τετάρτη, ήταν χαρακτηριστική της στάσης διαφόρων δυνάμεων.

Οπως αναφέρει, μετά την ενημέρωση για την αξιολόγηση του Τμήματος, η μοναδική τοποθέτηση που έγινε ήταν από τον εκπρόσωπο του ΜΑΣ ο οποίος τόνισε πως η αξιολόγηση είτε εξωτερική είτε εσωτερική γίνεται με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων και όχι τις ανάγκες του λαού και αποτελεί λογοδοσία προς τις επιχειρήσεις. Δήλωσε ότι το ΜΑΣ όλο το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα και θα συνεχίσει πιο δυναμικά για να μην περάσει και να μη εφαρμοστεί αυτή η αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η τοποθέτηση ενόχλησε, όπως ήταν φυσικό, καθηγητές που έχουν άμεση σχέση με διάφορα επιχειρηματικά προγράμματα. Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΜΑΣ, «στη γενική συνέλευση του Συλλόγου των φοιτητών που ακολούθησε, οι άλλες δυνάμεις αποκαλύφθηκαν: Η ΔΑΠ (ΝΔ) στήριξε με χέρια και πόδια την αξιολόγηση καθώς αποτελεί "πάγια" θέση της. Η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ο "Ιός Βιοχημείας" (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) σε κοινό πλαίσιο που κατέβασαν, δήλωσαν ότι διαφωνούν στο ότι οι αξιολογητές είναι από το εξωτερικό».

Με βάση τα παραπάνω, η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ καλεί τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από τη στάση και τη δράση Καθηγητών, παρατάξεων που έχουν το ρόλο του ένθερμου συμμάχου της πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - Τρόικας, της αντιδραστικής πολιτικής που υπηρετεί πιστά την πλουτοκρατία και μαυρίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ