Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Σήμερα η κινητοποίηση στο Ναύπλιο

Με αφορμή την παρουσία της υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων

Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΜΑΣ, στη Σύνοδο Πρυτάνεων στην Κρήτη όπου παρουσιάστηκαν οι κυβερνητικές προτάσεις για το νόμο - πλαίσιο
Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΜΑΣ, στη Σύνοδο Πρυτάνεων στην Κρήτη όπου παρουσιάστηκαν οι κυβερνητικές προτάσεις για το νόμο - πλαίσιο
Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στο Ναύπλιο με αφορμή την παρουσία της υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, διοργανώνουν σήμερα η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, οι Επιτροπές αγώνα του ΤΕΙ Καλαμάτας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το ΔΣ σπουδαστών του ΤΕΙ Σπάρτης και η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Φιλελλήνων.

Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου που ξεκίνησε χτες εντάσσονται μια σειρά θέματα που αφορούν το νέο νόμο πλαίσιο που φέρνει η κυβέρνηση για την ανώτατη εκπαίδευση, όπως τα θέματα διοίκησης των ιδρυμάτων, ζητήματα οργάνωσης των σπουδών και άλλα θεσμικά θέματα. Φαίνεται ότι θα συζητηθεί επίσης το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου, μετά την... αφορμή που δόθηκε με την υπόθεση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής και μάλιστα υπό τον εύγλωττο τίτλο «διαχείριση κρίσεων ασύλου». Στην ατζέντα της συζήτησης των πρυτάνεων είναι και θέματα προσωπικού και οικονομικά θέματα των ιδρυμάτων, καθώς έντονα είναι στην πλειοψηφία των ιδρυμάτων τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, καθυστέρησης στους διορισμούς εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, μείωσης πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες και γενικότερα προβλήματα οικονομικής... ασφυξίας λόγω των μεγάλων περικοπών στους προϋπολογισμούς τους.

Οι Γραμματείες και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ απέναντι σε όλα αυτά τονίζουν ότι «η κυβέρνηση με τη στήριξη ΝΔ, τρόικας, ΕΕ, αλλά και μερίδα καθηγητών και των Πρυτανικών αρχών είναι αποφασισμένη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει τη "δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση"» και καλούν τον κόσμο σε ξεσηκωμό.

  • Επίσης, σήμερα διοργανώνεται στην Καλαμάτα, στις 10.00 το πρωί, στην πλ. 23ης Μαρτίου, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ και δυνάμεις του ΜΑΣ, κινητοποίηση με αφορμή τα αναμενόμενα εγκαίνια της σπουδαστικής εστίας από την υπουργό Παιδείας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ