Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Πειθαρχικές διώξεις σε Βόλο, Λάρισα

Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου άσκησε ο αθλητικός Εισαγγελέας, Ανδ. Φάκος, και κατά της ΠΑΕ Λάρισας ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμ. Αντωνακάκης. Αμφότερες εγκαλούνται για το «πινγκ πονγκ» ανακοινώσεων, ενώ οι «βυσσινοί» και για την επίθεση οπαδών σε δημοσιογράφους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός Βόλου κατηγορείται γιατί νόμιμοι εκπρόσωποί του τέλεσαν «πράξη που δυσφημεί το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημόσια ανακοίνωση δυσμενών κρίσεων σε βάρος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 (Λάρισας), προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με περαιτέρω ενδεχόμενο την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής άλλων αθλητικών συναντήσεων, την πυροδότηση της έντασης και αντιπαράθεσης μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και της παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα».

Η ΠΑΕ Λάρισα κατηγορείται πως «αφενός δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου αλλά τουναντίον το εδυσφήμησε με πράξεις και ενέργειες που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο. Αφετέρου φίλαθλοί της επιτέθηκαν με μπουκάλια γεμάτα νερό, με καρέκλες και με γροθιές κατά των δημοσιογράφων και ιδιαίτερα κατά του δημοσιογράφου του Βόλου Γεωργίου Γεωργούλα, τον έριξαν κάτω και τον τραυμάτισαν σε διάφορα μέρη του σώματός του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ