Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές συναντήσεις

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει συναυλία, σήμερα (8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τον Σουηδό αρχιμουσικό Johan Arnell, με τα έργα: «Θλιμμένο βαλς» και «Ο κύκνος της Τουονέλα» (συμφωνικό ποίημα) του Σιμπέλιους, «Κοντσερτίνο για κλαρινέτο, φαγκότο και ορχήστρα εγχόρδων», ΚΟΑ - του Στράους και την Συμφωνία αρ. 6 «Παθητική» του Τσαϊκόφσκι. Σολίστ: Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Αλέξανδρος Οικονόμου (φαγκότο).

  • Η περίφημη κομπανία των «Λαλητάδων» εμφανίζεται σήμερα (10.30 μ.μ.) στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος). Με αφετηρία τα Αγραφα, οι «Λαλητάδες» ταξιδεύουν σε Μέτσοβο, Κόνιτσα, Ζαγόρι, Γιάννενα, Πωγώνι, Πρέβεζα, Σούλι κ.α. Στο πρόγραμμά τους, με τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς, αναδεικνύεται ο πλούτος και η ποικιλία των μουσικών ιδιωμάτων της ηπειρώτικης παράδοσης. Μαζί τους, ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του λαούτου Χρήστος Ζώτος.
  • «Μικρές Ιστορίες στ' Ανοιχτά της Μουσικής...», με την Γεωργία Βεληβασάκη, τους «Gaia+» και τον τραγουδοποιό Αρη Ζαρακά («Magic de Spell», «Ρόδες»), σήμερα και αύριο (9 μ.μ.), στον «Εύμαρο» (Φωκίδος 26, 2106207824). Μελωδίες, ρυθμοί και ηχοχρώματα από την Κρήτη ως το Μεξικό. Παίζουν: Ελσα Παπέλη - τσέλο, Λευτέρης Ανδριώτης - κρητική λύρα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ