Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας στις 22 Φλεβάρη

Σε περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας την Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 10 το πρωί και σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Θυμίζουμε ότι 22 και 23 Φλεβάρη πραγματοποιείται 48ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις δυο αυτές κινητοποιήσεις προς τις: Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Αττικής, Πειραιά, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Το σχολείο της αγοράς, το "Πανεπιστήμιο ΑΕ" ξεδιπλώνεται από κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία. Με εργαλείο την "Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του Εκπαιδευτικού Συστήματος", σχολείο και παιδεία δένουν με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", εμπορευματοποιούνται. Το ακόμα πιο ταξικό και διαφοροποιημένο σχολείο είναι εδώ. Η κρίση και το μνημόνιο το φέρνει με τη βία για τη λαϊκή οικογένεια, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς.

Οχι άλλη αναμονή - καμιά ώρα χαμένη. Το ολοήμερο σχολείο με το διαφοροποιημένο πρόγραμμα, το πτυχίο κουρελόχαρτο του "Πανεπιστημίου ΑΕ", οι νέοι συνάδελφοι συμβασιούχοι, οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, οι απλήρωτες και χωρίς σύμβαση καθαρίστριες, οι στεγνές από χρηματοδότηση σχολικές επιτροπές, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες για κανέναν και καμιά.

Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Οι θυσίες ούτε τέλος, ούτε αποτέλεσμα έχουν για το λαό. Οι θυσίες που πιάνουν τόπο είναι αυτές του αγώνα.

Με τους μαθητές μας, τους γονείς, τα ταξικά συνδικάτα και τους φορείς σε κάθε πόλη και σχολείο οργανώνουμε τη γραμμή της λαϊκής ανυπακοής στην αντιλαϊκή επιδρομή κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός! Να μην πληρώσει την κρίση ο λαός»!


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ