Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να δυναμώσει η οργανωμένη ανυπακοή

Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενόψει και της απεργίας στις 23 Φλεβάρη

Τα βήματα που γίνονται στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και η ανάγκη να δυναμώσει η παρέμβαση του ταξικού κινήματος, σχεδιασμένα, με στόχο και προοπτική, αναδείχθηκε μέσα από την πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που έγινε το βράδυ της Τρίτης, με μαζική συμμετοχή συνδικάτων και εργαζομένων, από όλους τους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από μια σειρά χώρους δουλειάς. Πρώτο καθήκον για τις ταξικές δυνάμεις είναι η επιτυχία των σημερινών κινητοποιήσεων και της απεργίας στις 23 του Φλεβάρη, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον αγώνα αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική και συσπείρωσης καινούριων δυνάμεων στην οργάνωση της αντεπίθεσης, για την ανατροπή. Να δυναμώσει η οργανωμένη ανυπακοή.

Στη σύσκεψη ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως «σήμερα μπροστά στην κατάσταση που δημιουργείται από την αντεργατική λαίλαπα, όταν ο εργαζόμενος δεν ξέρει από πού του έρχεται το χτύπημα, καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι σε καμία περίπτωση δεν αρκεί η διαμαρτυρία και η αντίσταση απέναντι σε ένα μόνο εργοδότη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε δίνουμε σημασία στην ανάπτυξη αγώνων για τα συγκεκριμένα προβλήματα σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση. Αντίθετα, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξή τους. Ομως δίνουμε προοπτική αποτελεσματικότητας. Πατώντας πάνω στους συγκεκριμένους αγώνες ανοίγουμε μαζικά, θαρρετά την κουβέντα με τους εργαζόμενους για το κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί ο αγώνας τους να έχει αποτελέσματα. Πολιτικοποιούμε τη δράση των συνδικάτων μας. Και όταν λέμε πολιτικοποίηση δεν εννοούμε μόνο την καταγγελία της κυβέρνησης και της πολιτικής τους. Εννοούμε το άνοιγμα της κουβέντας σχετικά με τα όρια αυτού του καπιταλιστικού συστήματος που θα περάσει από πάνω μας και πάνω από τα παιδιά μας για την ανταγωνιστικότητά του, θα φτάσει και στους μισθούς Κίνας ή πείνας.

Να προβάλουμε τη δυνατότητα της εργατικής τάξης να «δουλέψει» αυτή η ίδια τη μηχανή της οικονομίας προς όφελός της. Να το κάνουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα ανά χώρο και κλάδο. Να αναδείξουμε ότι είναι δυνατό αυτό να γίνει με ενωμένη, αποφασισμένη και ταξικά προσανατολισμένη εργατική τάξη, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Γιώργος Πέρρος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «καθοριστικό ζήτημα είναι να οργανώνονται και να συγκεντρώνονται συνεχώς νέες δυνάμεις που θα αποτελέσουν μια μάχιμη δύναμη κατά εργοστάσιο, κατά κλάδο, η οποία θα μάχεται σχεδιασμένα, με στόχο και προοπτική. Θα μπορεί να αξιοποιεί τις γενικές πολιτικές εξελίξεις και τις οικονομικές εξελίξεις ανά κλάδο, να τις μπολιάζει ώστε να βοηθάει τους εργαζόμενους να κατανοούν ποια είναι η διέξοδος που προτείνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Και πρόσθεσε πως όλες οι πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα πρέπει να έχουν στόχο την επιτυχία των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ. «Από σήμερα κιόλας να ενεργοποιήσουμε και να βάλουμε στη μάχη κι άλλον κόσμο. Να προχωρήσουμε στη δημιουργία απεργιακών επιτροπών, σε χώρους δουλειάς. Ετσι θα βοηθήσουμε να "ξεσκαλώσουν" δυνάμεις. Να πάμε στους χώρους δουλειάς και να βάλουμε τους συναδέλφους να συζητήσουν για την απεργία, να τους βάλουμε σε ευθύνη, να τους χρεώσουμε δουλειά. Να προετοιμάσουμε τους εργαζόμενους, γιατί ο αγώνας θα έχει βάθος, μάκρος, θα είναι σκληρός και χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σχέδιο. Να δουλέψουμε στοχοπροσηλωμένα, με τη γραμμή του ΠΑΜΕ που επιβεβαιώνεται καθημερινά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ