Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10888

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κόντρα στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Να ενισχυθεί η κοινή δράση των εργαζομένων, των υγειονομικών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων, των φτωχών αγροτών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για να πάψει η Υγεία να είναι προνόμιο των λίγων.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αύριο η ολοήμερη πανελλαδική δράση

Οι ταξικές δυνάμεις θα «οργώσουν», αύριο Πέμπτη, κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γειτονιά, στο πλαίσιο της αυριανής ολοήμερης κινητοποίησης, ώστε να γίνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην οργάνωση της απεργίας στις 23 του Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του Κόμματος

Οι προτάσεις του ΚΚΕ που η υιοθέτησή τους αποκτά επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα είναι:

  • Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.
  • Αμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (π.χ. αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία).
  • Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.
  • Αμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν.

ΣΕΛ.  6   -   7

MotionTeam

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ολοι στον αγώνα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κοινές κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη και την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, απευθύνει η ΠΑΣΥ στους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας.


ΣΕΛ.  20  -  21

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Σήμερα στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Η διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, το νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και η διέξοδος για το λαό», σήμερα Τετάρτη 9 Φλεβάρη και ώρα 11 π.μ. Η συνέντευξη Τύπου θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2).


Ασύλληπτη ληστεία

Κραυγαλέα απόδειξη για το μέγεθος της ασύλληπτης ληστείας του λαού από τους μεγαλοεπιχειρηματίες αποτελεί το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ», σύμφωνα με το οποίο οι καταθέσεις των Ελλήνων καπιταλιστών στις ελβετικές τράπεζες ξεπερνούν τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ! Το αστρονομικό αυτό ποσό, διπλάσιο σχεδόν του κρατικού χρέους, απαντάει και στο γνωστό ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά»: Στις τράπεζες της Ελβετίας! Και είναι μόνον ένα μέρος των «κλεμμένων». Τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ βρίσκονται στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ απροσδιόριστο μέρος σε άλλα χρηματοκιβώτια και «οφ σορ» του πλανήτη. Δεν μπορούν, λοιπόν, να έρχονται οι άρπαγες του παραγόμενου πλούτου του λαού και να του ζητάνε να πληρώσει την κρίση τους. Τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά, η εργατική τάξη, όλος ο λαός να απορρίψουν το ιδεολόγημα των αστικών προπαγανδιστικών επιτελείων για τη δήθεν ενοχή και συνευθύνη τους στην κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο, να ενισχύσουν αποφασιστικά την οργανωμένη δράση τους στο κίνημα, στο δικό τους ενιαίο μέτωπο, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, απορρίπτοντας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, για λαϊκή εξουσία και οικονομία. Να εκφράσουν άμεσα την αποφασιστική τους εναντίωση στη σημερινή πολιτική, στην απεργία στις 23 του Φλεβάρη.



ΚΚΕ
Να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων

ΣΕΛ.  20
ΠΑΣΕΒΕ
Κλείνουμε τα μαγαζιά στις 23 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αύριο στο Σύνταγμα η συγκέντρωση

ΣΕΛ.  10  -  11
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα λήστεψε

ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Ομονοούν στην ανταγωνιστικότητα

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ