Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για τη Δευτέρα διακόπηκε η δίκη

Για τη Δευτέρα διακόπηκε η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στις φυλακές Κορυδαλλού. Στην έναρξη της δίκης, απουσία συνηγόρων υπεράσπισης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, διαβάστηκε βεβαίωση των φυλακών, ότι οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους δεν επιθυμούν να παραστούν. Να υπενθυμίσουμε ότι οι τέσσερις έχουν αρχίσει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η έκτη κατηγορούμενη απέστειλε επιστολή στο δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία και ότι οι αστυνομικοί την απομάκρυναν βιαίως φορώντας της χειροπέδες, ενώ επανέλαβε ότι ζητά διακοπή της δίκης για να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της, καθώς επιθυμεί να παραστεί στη διαδικασία. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Βαρελά είπε ότι η κατηγορούμενη πρέπει να έρθει στο δικαστήριο για να υποβάλει αιτήματα, διά αλληλογραφίας δε γίνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο, παρά την επιμονή της 20χρονης όταν την έφεραν από τη φυλακή ότι ποτέ δεν είχε ανακαλέσει τους συνηγόρους της, προσπάθησε να υποχρεώσει την κατηγορουμένη να δηλώσει ότι διορίζει εκ νέου τους δικηγόρους της.

Οι τρεις κατηγορούμενοι που δεν είναι φυλακισμένοι υποστήριξαν ότι «είμαστε παρόντες στο δικαστήριο, αλλά απόντες από τη διαδικασία γιατί δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε δίκαια τον εαυτό μας». Το δικαστήριο, τελικά, διέκοψε για τη Δευτέρα για να παραστούν οι συνήγοροι της 20χρονης που είχαν άλλες υποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ