Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο ναυτικά ατυχήματα

Πάνω στο λιμάνι Πλατυγιάλι του Αστακού προσέκρουσε χτες το μεσημέρι το ανασφάλιστο 30χρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ROPAX II» με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του. Στο πλοίο, από την πρόσκρουση, δημιουργήθηκε ρήγμα περίπου ενάμιση μέτρου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή από πετρέλαιο «ντίζελ». Από το πλήρωμα του πλοίου και οι 31 ναυτεργάτες, όλοι Ρουμάνοι, είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο αυτό είναι γνωστό ότι αποτελεί πλωτό δουλεμπορικό, καθώς οι ναυτεργάτες είναι χαμηλόμισθοι χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και όπως είχε καταγγελθεί από τους ναυτεργάτες στη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους πριν μερικούς μήνες - απαιτώντας να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - παραβιάζονται στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Δυρράχιο χωρίς φορτίο.

Προχτές, αργά το βράδυ, το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» προσέκρουσε πάνω στο λιμάνι της Ρόδου. Και αυτό έπεσε στο λιμάνι κατά την πρόσδεσή του, ενώ και εδώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Να σημειωθεί ότι το καράβι ταξίδευε παρά την σφοδρή κακοκαιρία μεταφέροντας 75 επιβάτες. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάτμος - Λειψοί - Λέρος - Κάλυμνος - Κως - Σύμη - Ρόδος. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι να δοθεί από το νηογνώμονα πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ