Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»
Αποχώρησαν από τη διαδικασία οι κατηγορούμενοι

Τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης των 9 κατηγορουμένων της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» απέρριψε χτες το δικαστήριο, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον Κορυδαλλό. Αμέσως, οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν, έπαυσαν τους συνηγόρους και δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας, σε περίπτωση που το δικαστήριο διορίσει νέους δικηγόρους. Το δικαστήριο διόρισε συνηγόρους και αποφάσισε να συνεχιστεί σήμερα η δίκη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της μαγνητοφώνησης - απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης που είχαν ζητήσει οι συνήγοροι υπεράσπισης να τους δίνονται. Επικαλέστηκε αρχικά απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που σε έγγραφό του κάνει λόγο για υψηλό κόστος και οικονομική επιβάρυνση. Σε ενστάσεις των συνηγόρων, για αποκλειστική αρμοδιότητα του δικαστηρίου να απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά, η πρόεδρος αρνήθηκε αυτή την υποχρέωση του δικαστηρίου. Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε, να παραδίνονται και να κρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες όσων μπαίνουν για να παρακολουθήσουν την δίκη, γιατί κρίνει ότι δεν παραβιάζεται από τον αστυνομικό έλεγχο η απρόσκοπτη προσέλευση.

Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν, ότι η καταγραφή των στοιχείων φίλων, μαρτύρων και συγγενών διέπεται από κατασταλτική λογική και ακρωτηριασμό της αμφίδρομης σχέσης της αλληλεγγύης, ενώ μίλησαν για διάχυση κλίματος τρομοκρατίας. Χαρακτήρισαν «ειδικό» το δικαστήριο και κατηγόρησαν την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ότι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα των όσων γίνονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «απονοηματοδοτούν τα όσα γίνονται». Αμέσως μετά, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Επιπρόσθετα, το δικαστήριο, απευθυνόμενο προς το ακροατήριο μίλησε για χρηματική ποινή, αποβολή από την αίθουσα ή και κράτηση όσων δείχνουν ανυπακοή σε σχετική διάταξη και γελούν ή κάνουν θόρυβο... Κάνοντας πράξη μάλιστα τα παραπάνω, διέταξε τους αστυνομικούς να βγάλουν από την αίθουσα δύο άτομα γιατί γέλασαν... Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), με παρατεταμένα τα γκλοπ μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να συνδράμουν αστυνομικό με πολιτικά που καταγγέλθηκε από το ακροατήριο ότι βιντεοσκοπούσε με το κινητό τη διαδικασία, ενώ η μητέρα ενός από τους κατηγορουμένους κατήγγειλε στην πρόεδρο του δικαστηρίου Μ. Βαρελά, η οποία δήλωσε αναρμόδια, ότι βίντεο είχε τραβήξει και συγκεκριμένη δημοσιογράφος, συνεργαζόμενη με ιστοσελίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ