Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Την πολιτική που «μπάζει» τους ιδιώτες στο Δήμο καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Προσχήματα για να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και της καθαριότητας κατά τις επιταγές του «Καλλικράτη», αποτελεί ο τρόπος που αντιμετώπισε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και συνεχίζει να αντιμετωπίζει και η τωρινή, το σοβαρό πρόβλημα των τόνων σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την πόλη. Αυτό κατήγγειλε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου που χτες συνεδρίασε έκτακτα με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών, η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην τοποθέτησή του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» απορρίπτει κατηγορηματικά, κάθε μέτρο που «μπάζει» τον ιδιώτη στο δήμο.

Οπως τόνισε, η σημερινή διοίκηση χρησιμοποιεί την απαράδεκτη κατάσταση που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, επιδιώκοντας με μηχανισμούς «κοινωνικού αυτοματισμού», να πείσει τους δημότες ότι μοναδική λύση είναι ο ιδιώτης. Πρόσθεσε ότι ο στρατός θα αντικατασταθεί από τους ιδιώτες εργολάβους και αυτούς θα πληρώσει ο λαός της πόλης με υπέρογκα δημοτικά τέλη, σε καιρό ανέχειας. «Λύση, είπε, στο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει αν υπάρχει πολιτική βούληση και δε χρησιμοποιείται συνειδητά η σημερινή κατάσταση ως πρόσχημα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, που αποτελούν χρυσοφόρο τομέα για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Ηδη, μετά από πρόταση των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, με ελάχιστο κόστος μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν και πάλι αρκετά απορριμματοφόρα. Τα περί νομικών κωλυμάτων στο σύστημα προμηθειών είναι προκάλυμμα για την είσοδο του ιδιώτη (για τον οποίο δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα)».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από το δήμο να απαιτήσει τώρα την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων από την κυβέρνηση, να σταματήσει η απαξίωση του μηχανοστασίου και να μην απολυθεί κανένας από τους 800 συμβασιούχους που ζούνε με την αγωνία γιατί οι συμβάσεις τους λήγουν το Μάρτη.

Στην αρχή της συνεδρίασης μέλη του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ ξεδίπλωσαν πανό στους εξώστες της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου που έγραφε: «Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους - Οχι ιδιωτικοποιήσεις»..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ