Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Καταγγέλλει τη βίαιη καταστολή στην Τυνησία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «την άγρια καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας του λαού της Τυνησίας από την αντιδραστική κυβέρνηση του Μπεν Αλί. Οι διαδηλώσεις αυτές που ξεκίνησαν από την πόλη Σίντι Μπουζίντ με αφορμή την αυτοπυρπόληση ενός άνεργου νέου ανθρώπου και σήμερα έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία και το στρατό, με πολλούς νεκρούς, τραυματίες, μαζικές συλλήψεις, αποκλεισμό πόλεων.

Οι διαδηλωτές απαιτούν τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των λαϊκών στρωμάτων που συνεχώς επιδεινώνεται, λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ανεργίας, κυρίως ανάμεσα σε νέους απόφοιτους ανώτατων σχολών, πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες. Τις κινητοποιήσεις αυτές στηρίζουν έμπρακτα συνδικάτα εκπαιδευτικών, δικηγόρων, εργαζομένων στην υγεία κλπ., οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολιτικά κόμματα».

Τέλος, καλεί «τον ελληνικό λαό και τις μαζικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις του να καταγγείλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και να στηρίξουν με κάθε τρόπο το κίνημα διαμαρτυρίας του λαού της Τυνησίας και τα δίκαια αιτήματά του, για το δικαίωμά του σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και πολιτικές ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ