Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚ Λουξεμβούργου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, παραβρέθηκε το Σάββατο 8/1 στο Λουξεμβούργο και συμμετείχε στον εορτασμό της 90ής επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Λουξεμβούργου, το Γενάρη του 1921.

Στο μήνυμα που απηύθυνε ο Κ. Μπάτσικας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους στενούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στα δυο κόμματα σημειώνοντας: «Το καθήκον των κομμουνιστών είναι να αναδείξουν την προοπτική και τη διέξοδο που αναζητά ο εργάτης περισσότερο από ποτέ μέσα στα μεγάλα αδιέξοδα του καπιταλισμού, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης, τη διέξοδο της εργατικής λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που για τους κομμουνιστές είναι καθαρό πως είναι ο σοσιαλισμός. Σε αυτήν τη γραμμή είναι ανάγκη να σφυρηλατηθεί η ταξική ενότητα πάλης της εργατικής τάξης, να προωθείται η οικοδόμηση κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, η διεθνιστική της ενότητα, χωρίς όμως να υποβαθμίζεται το εθνικό πεδίο πάλης.

Το ΚΚΛ και το ΚΚΕ συνδέονται με στενούς δεσμούς δίνοντας από κοινού μαζί με άλλα κόμματα την πάλη και στο διεθνές επίπεδο για να ξεπεραστεί η κρίση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Με στόχο την αποκατάσταση της ιδεολογικής και πολιτικής ενότητάς του, τα δύο κόμματά μας συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης, η οποία μπορεί να αποτελέσει το στήριγμα για την επεξεργασία καίριων απαντήσεων στη βάση του Μαρξισμού - Λενινισμού. Αυτές οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν σήμερα από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα αλλά και από το κάθε ΚΚ στη χώρα του, ενάντια στην αστική ιδεολογία και τις μικροαστικές θεωρίες, για να μπορεί η πάλη των κομμουνιστών να χειραφετείται, να ατσαλώνεται απέναντι στον ταξικό αντίπαλο και τον οπορτουνισμό, να γενικεύει την πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση αλλά και από τη σκληρή ταξική πάλη και να διαμορφώσει ενιαία σύγχρονη επαναστατική στρατηγική ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό» κατέληξε ο Κ. Μπάτσικας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Αλι Ρούκερτ, Πρόεδρος του ΚΚ Λουξεμβούργου, που αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία του κόμματος για τη διάδοση των ιδανικών της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, στη συνεισφορά του στην αντιφασιστική νίκη των λαών, στη σημερινή πάλη του σε δύσκολες συνθήκες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ανατροπή του καπιταλισμού και τη μοναδική διέξοδο για το λαό, τη σοσιαλιστική προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ