Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΝΑΚΗ»
Συγκρότησαν Εργοστασιακή Επιτροπή

Κόντρα στο συμβιβασμό που καλλιεργεί το επιχειρησιακό σωματείο

Ενα απ' τα βασικά θεμέλια της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι η οργάνωση των εργατών «από τα κάτω», σε Σωματειακές Επιτροπές, σε Επιτροπές Αγώνα, που στόχο θα έχουν όχι μόνο το ξεπέρασμα των συμβιβασμένων και υποταγμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, αλλά και την ωρίμανση της συνείδησης των ίδιων των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη κινούνται τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες.

Στον «ΚΑΝΑΚΗ», μετά και την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων να μη συμμετάσχει στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οι εργάτες δεν έκατσαν με «σταυρωμένα τα χέρια». Αντίθετα, μαζί με το ταξικό τους Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών προχώρησαν στη σύσταση Εργοστασιακής Επιτροπής.

Οπως σημειώνει με ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή, «την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, την ίδια στιγμή που καταργούνται δικαιώματα χρόνων, όπως περικοπές συντάξεων, περικοπές μισθών, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, οι συνάδελφοι, συνδικαλιστές του ΔΣ του σωματείου αδιαφορούν για όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα, τη στιγμή μάλιστα που και στον ίδιο το χώρο εργασίας μας, έχουμε περικοπές κεκτημένων δικαιωμάτων όπως π.χ. το πριμ παραγωγικότητας, ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία μέσα στο χώρο δουλειάς οξύνονται όλο και περισσότερο».

Η Εργοστασιακή Επιτροπή καλεί τους εργάτες να συσπειρωθούν ενεργά στο συνδικάτο, να στηρίξουν την Εργοστασιακή Επιτροπή, «διαχωρίζοντας τη θέση σας από την πλειοψηφία του σωματείου, που εδώ και αρκετό καιρό έχει διαλέξει το δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής στην εργοδοσία και αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ