Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10850

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο

Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού είναι παράταιρες και οι θέσεις του παραπλανητικές. Ολες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, όπως και η δική του, οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο, για να προστατεύσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  8  -  10
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο στις 2 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ομόνοια

Να αξιοποιήσουν την αυριανή 3ωρη στάση εργασίας για την όσο καλύτερη προετοιμασία κατά κλάδο, σωματείο και επιχείρηση, της μάχης για την κλιμάκωση του αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  15

ΝΕΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ η μείωση κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών

MotionTeam

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας στο συνέδριο του «Economist» για την Κοινωνική Ασφάλιση, ότι σχεδιάζει τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% και μάλιστα μέχρι το 2013. Και αυτό όταν ήδη επιδοτούν μέχρι και 100% τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στο όνομα της διατήρησης θέσεων εργασίας, όταν με την τελευταία ρύθμιση για τις διαπιστωμένες και μη καταβαλλόμενες εισφορές χαρίστηκαν στους βιομηχάνους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν η μείωση μισθών με τις επιχειρησιακές συμβάσεις μειώνει τις εισφορές στα ταμεία, ενώ το κράτος χρωστά μόνο στο ΙΚΑ 9 δισ. ευρώ με κίνδυνο, λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, να μην τα πληρώσει ποτέ.


ΣΕΛ.  11

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Γι' αυτούς που βίωσαν τη στυγνή εκμετάλλευση

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λαύριο την Κυριακή το ΚΣ της ΚΝΕ, μαθητές μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε ένα χώρο που για χρόνια χιλιάδες εργαζόμενοι βίωσαν τη στυγνή εκμετάλλευση, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα και τους ταξικούς αγώνες.


ΣΕΛ.  21

«Κλειστά επαγγέλματα»

Εντείνει την προώθηση των αντεργατικών και αντιλαϊκών διαρθρωτικών ανατροπών η κυβέρνηση, σύμφωνα και με την άτυπη συνεδρίαση χτες του Υπουργικού Συμβουλίου. Εχει έτοιμα νέα νομοσχέδια για κατάθεση μέσα στο Γενάρη, με πρώτο αυτό της απελευθέρωσης των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Που το προωθεί με τη συναίνεση της ΝΔ όχι για να εξασφαλίσει φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες για το λαό, όπως προκλητικά ισχυρίζεται, αλλά για να διευκολύνει τη διαμόρφωση μεγάλων εταιρειών, εκτοπίζοντας βιαίως χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους. Το αποτέλεσμα θα είναι εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, ακόμα πιο ακριβές υπηρεσίες για όλο το λαό.



ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Συμμέτοχη στην παραπλάνηση του λαού

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
Αμεση απάντηση στον αντικομμουνισμό

ΣΕΛ.  31
ΕΑΑΚ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Βεβήλωσαν το μνημείο της Σ. Βασιλακοπούλου

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ
Καμπάνια για την εργαζόμενη νεολαία

ΣΕΛ.  18
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Αντιλαϊκό ντελίριο από την κυβέρνηση

ΣΕΛ.  24  -  25
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ρ»
Στο 17ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας - Φοιτητών

ΣΕΛ.  20
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΓΟΝΤΙΚΑ
Για το παρόν και το μέλλον του κινήματος

Οταν το ΚΚΕ μιλάει για κήρυξη πολέμου στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα και κυριολεκτεί και ακριβολογεί. Οι θέσεις του, τα συνθήματά του, η πολιτική και η τακτική του είναι αποτέλεσμα επιστημονικής ανάλυσης, μελέτης του συνόλου των παραγόντων που καθορίζουν τις εξελίξεις και γενικά και ειδικά σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Μελέτης και γενίκευσης της πείρας του, αλλά και της διεθνούς πείρας. Συνειδητοποίηση του περιεχομένου αυτού του συνθήματος σημαίνει κήρυξη συναγερμού, διάταξη μάχης, σχέδιο δράσης, εμπλοκή στον πόλεμο πιο βαθιά.


ΣΕΛ.  6  -  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ