Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σέρνουν τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο

Μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που ο επιχειρηματίας Αποστόλου, ιδιοκτήτης των σούπερ - μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» έκανε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (και τελικά έγινε δεκτή). Οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι διανύουν τον τέταρτο μήνα που δεν έχουν πληρωθεί, ενώ η εργοδοσία αυτό το διάστημα έβαλε λουκέτα σε καταστήματα και παράλληλα πούλησε καταστήματα και πουλάει ακόμα εξοπλισμούς. Τι κάνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΚΕ); Παίζει για ακόμα μια φορά το ρόλο του αβανταδόρου για τη σωτηρία του μεγαλοεπιχειρηματία. Ετσι, μετά τις συσκέψεις από κοινού με τη ΓΣΕΕ, τον επιχειρηματία, το εργοδοτικό σωματείο στην επιχείρηση και τα αρμόδια υπουργεία, για να ικανοποιηθεί το αίτημά του (του Αποστόλου) για δανειοδότησή του με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου τώρα προχωρά και σε πράξεις.

Σ' αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, χτες το πρωί η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ κάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να διεκδικήσουν ένα έκτακτο επίδομα ενίσχυσης 1.000 ευρώ. Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Κουτρουμάνη πήραν την απάντηση ότι αρμόδιο υπουργείο, για να εγκρίνει αυτό το κονδύλι, είναι το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο εκεί δεν βρήκαν κάποιον αρμόδιο να τους απαντήσει. Βεβαίως, αυτό το αίτημα ήταν το κάλυμμα, γιατί στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι να σύρει τους εργαζόμενους σε «κινητοποιήσεις», προκειμένου να πάρει ο εργοδότης τα δάνεια που ζητά, καλλιεργώντας την αυταπάτη και την ελπίδα στους εργαζόμενους ότι έτσι θα εξοφληθούν και οι ίδιοι τα δεδουλευμένα τους.

Αλλωστε, και η χτεσινή «κινητοποίηση» μάλλον είχε τις ...ευλογίες του εργοδότη, αφού συμμετείχαν σε αυτήν αρκετά διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης και προϊστάμενοι καταστημάτων. Το έργο του «Λαναρά», όπου οι ίδιες πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έσερναν τους εργαζόμενους σε «κινητοποιήσεις», για να εισπράξουν τελικά κλείσιμο μονάδων και απολύσεις, ενώ ο μεγαλοεπιχειρηματίας να απολαμβάνει τα δάνεια που πήρε, φαίνεται ότι παίζεται σε επανάληψη αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ». Είναι καθαρό πως αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνειδητά υπηρετούν τα εργοδοτικά συμφέροντα. Γι' αυτό και είναι αντίπαλοι των εργατών.


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ