Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Πυκνό χιόνι έπεσε χτες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου σε μεγάλα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε χτες τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό, στην περιοχή Μοναστηράκι του Δήμου Αγράφων. Ο τραυματίας κατάφερε να βγει από το ΙΧ και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ανδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρό τον συνεπιβάτη του. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται, δεν αποκλείεται, όμως, το τροχαίο να οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Εξάλλου στους Αγ. Αποστόλους Λακωνίας, ένας μετανάστης από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις πρόχειρης θερμάστρας σε αποθήκη που ζούσε με άλλους τέσσερις συμπατριώτες του. Οι μετανάστες άναψαν φωτιά για να προστατευθούν από το τσουχτερό κρύο σε μεταλλικό βαρέλι. Οι 4 από τους 5 μεταφέρθηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Προβλήματα σημειώθηκαν την Κυριακή και στη Σάμο. Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό της πόλης της Σάμου καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα. Αργά προχτές το βράδυ εφαρμόστηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» στο νησί. Το Βαθύ όσο και ο Αγιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού και στο συγκεκριμένο χωριό η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια, ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων πυροσβεστών και τριών πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, σε οροπέδιο στο Ρέθυμνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ