Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Αγρια αστυνομική επίθεση σε βάρος συγκεντρωμένων

Σοβαρά επεισόδια, σημειώθηκαν χτες, στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους που βρέθηκαν εκεί για συμπαράσταση στους 44 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των προχτεσινών κινητοποιήσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό.

Ανάμεσα στους 3 νεαρούς, που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς ήταν και ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΝ Νάσος Ηλιόπουλος. Οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελ. Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια.

Συγκεκριμένα, οι 6 κατηγορούμενοι κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Ατομα, που είχαν μαζευτεί για να τους συμπαρασταθούν προσπάθησαν να τους χαιρετίσουν και απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ. Οταν έφτασαν και οι 44 συλληφθέντες σε δύο κλούβες, συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, πολλά άτομα που έφτασαν εκείνη τη στιγμή, για να τους συμπαρασταθούν δέχτηκαν άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που προσπάθησαν να εκκενώσουν το χώρο. Σημειώνεται ότι η ευρύτερη περιοχή είχε κατακλυστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Το περιστατικό κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους η νεολαία του ΣΥΝ και η ΑΚΟΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας που επισκέφθηκε τον γραμματέα της νεολαίας στο νοσοκομείο, έκανε λόγο για «βάναυση, ωμή και απρόκλητη επίθεση»

  • Συνολικά 28 άτομα από τους 44, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των προχτεσινών κινητοποιήσεων παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή για πλημμελήματα και κακουργήματα. Ορισμένοι από αυτούς διώκονται με τον «κουκουλονόμο». Οι υπόλοιποι, είναι ανήλικοι και θα δικαστούν από δικαστήριο ανηλίκων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ