Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10841

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Να αποτύχει η αισχρή συμπαιγνία κυβέρνησης - ΣΕΒ - ηγεσίας ΓΣΕΕ
  • ΚΚΕ: Καμιά ανοχή στα ψέματα και τις απάτες. Τις επιχειρήσεις κλείνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η ενίσχυση των μονοπωλίων, όχι οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα.
  • ΠΑΜΕ: Ολοι και όλες την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια να ματαιώσουμε τώρα το έγκλημα.

ΣΕΛ.  17

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο συλλαλητήριο στις 5 μ.μ.

ΚΚΕ: Μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ και ΟΓΕ κατά της μαύρης συμμαχίας κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας σήμερα Τρίτη

Ο λαός να βροντοφωνάξει πως ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου. Να σταλεί στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου περήφανο μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης, κόντρα στην προπαγάνδα κυβέρνησης και τρόικας, ότι ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι στα εκβιαστικά διλήμματα και στην τρομοκρατία τους, αλλά οργανώνει την πάλη και τη συμμαχία του για να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων, με λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ
Η ιστορική πείρα δείχνει πως όταν ο λαός θέλει μπορεί

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τα λάβαρα της Αντίστασης στα χέρια, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και με έντονη την παρουσία της νεολαίας, συναντήθηκαν προχτές, Κυριακή, στο Γοργοπόταμο για να τιμήσουν το ιστορικό γεγονός της ανατίναξης της ομώνυμης Γέφυρας, τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοέμβρη του 1942.


ΣΕΛ.  10  -  11

Συνειδητή αποσιώπηση

Μετά τις πρόσφατες εκλογές και καθώς κλιμακώνεται η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι προσπάθειες φίμωσης - απόκρυψης των θέσεων και των δράσεων του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος από τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την κυβερνητική ΝΕΤ περνάνε σε νέα φάση. Είναι ενδεικτικό ότι όλα τα χτεσινά δελτία ειδήσεων λογόκριναν και δε μετέδωσαν τίποτα απολύτως ούτε για το σημερινό συλλαλητήριο που οργανώνουν στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και η ΟΓΕ κατά της επίσκεψης Στρος - Καν, ούτε για το κάλεσμα που απηύθυνε το ΚΚΕ στο λαό να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο. Οι λόγοι είναι φανεροί. Οχι μόνο αντιστρατεύονται την οργανωμένη λαϊκή πάλη, αλλά τους ενοχλεί ιδιαίτερα η δράση του ΚΚΕ και τη θάβουν. Τους ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δε φοβάται, μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια. Οι κομμουνιστές, οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πεισμώνουν πιο πολύ και θα απαντήσουν όπως πρέπει. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να προχωρήσει γρήγορα και αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης του για να τα αλλάξει όλα.



12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

Με την έγκριση του Κοινού Ανακοινωθέντος και των αξόνων δράσης για το επόμενο διάστημα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Δεκέμβρη οι εργασίες της 12ης Διεθνούς Συνάντησης, που φιλοξενήθηκε από το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ.

Στις εργασίες συμμετείχαν 49 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 43 χώρες του κόσμου.


ΣΕΛ.  3
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΜ
Δύναμη προοπτικής η ΔΑΣ Μετάλλου

ΣΕΛ.  18
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στηρίζει τα νέα άγρια μέτρα κατά του λαού

ΣΕΛ.  6
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κανένας εμποροϋπάλληλος δε δουλεύει την Κυριακή

ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ