Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μείωση της συνδρομής των εκπαιδευτικών

Η πρόταση του ΠΑΜΕ για μείωση της συνδρομής των εκπαιδευτικών, στη ΔΟΕ και στους Συλλόγους, την οποία απέρριψαν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του δικομματισμού

Την πρόταση για μείωση της συνδρομής εκπαιδευτικών, την οποία κατέθεσε στο ΔΣ ΔΟΕ και απορρίφθηκε από τις δυνάμεις του δικομματισμού, περιγράφει, σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Οπως τονίζεται «σε μια εποχή που τα οικονομικά βάρη είναι δυσβάσταχτα και οι εργαζόμενοι βιώνουν άγρια λιτότητα, δεν μπορεί η συνδρομή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη ΔΟΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους να είναι 45 ευρώ το χρόνο (!) από τα οποία τα 34 ευρώ πάνε στη ΔΟΕ και 11 ευρώ μένουν στον τοπικό Σύλλογο. Η ηγεσία της ΔΟΕ θυμίζει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που κάνουν οι επιχειρήσεις μετά τις απολύσεις εργαζομένων! Λειτουργεί σαν "ΔΟΕ ΑΕ"!

Το ΔΣ της ΔΟΕ πρέπει να προχωρήσει σε δραστική μείωση της συνδρομής στα 20 ευρώ συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 10 ευρώ στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, για δε τους ωρομίσθιους να είναι 5 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος.

Το ΔΣ της ΔΟΕ μπορεί και πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες του, παίρνοντας μέτρα:

  • Να καταργήσει τις μέχρι τώρα οικονομικές παροχές με χρήματα του κλάδου, προς τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, γιατί οι συνδικαλιστές είναι εθελοντές κι όχι επί μισθώ. Τα καθημερινά πραγματικά τους έξοδα, τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ να τα παίρνουν από το ταμείο της ΔΟΕ μόνο με υποβολή αποδείξεων. Ενοίκιο να δίνεται σε συναδέλφους απ' την επαρχία, που δε ζουν μόνιμα στην Αθήνα και με την προϋπόθεση να προσκομίζουν συμβόλαιο και αποδείξεις ενοικίου.
  • Να κοπεί κάθε συνδρομή της ΔΟΕ προς την ETUCE (30.000 ευρώ το χρόνο). Να αποχωρήσει η ΔΟΕ από την ETUCE (ευρωπαϊκή ένωση συνδικάτων εκπαιδευτικών), που συνδιαλέγεται με την ΕΕ και συμφωνεί με τη στρατηγική των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.
  • Να μειώσει το ΔΣ της ΔΟΕ τις δαπάνες "συνεδρίων εκπαιδευτικού τουρισμού", περιοδειών κ.λπ., με βάση τα παραπάνω, και γενικά να προσανατολίσει τη δράση του σε διεκδικητικούς αγώνες και όχι σε δημόσιες σχέσεις».

Σημειώνοντας τις ευθύνες των άλλων δυνάμεων στο ΔΣ της ΔΟΕ για την άρνησή τους να δεχτούν τη μείωση της συνδρομής, η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί τους τοπικούς Συλλόγους «να προχωρήσουν σε μείωση της συνδρομής, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί» και προσθέτει πως «οι αγώνες που έτσι κι αλλιώς θα γίνουν σίγουρα, χρειάζονται "καύσιμα", δηλαδή χρήματα που θα εξασφαλίσουν την προπαγάνδα τους, αλλά εκείνο που κυρίως χρειάζονται είναι ο σωστός προσανατολισμός, το σωστό περιεχόμενο και η σωστή οργάνωση»!

  • Στο ρεπορτάζ του «Ρ» για το θέμα, την Παρασκευή 3/12, από λάθος, γράφτηκε ότι η συνδρομή είναι 45 ευρώ το μήνα. Η συνδρομή, όπως ήδη έχει αναφερθεί στην ανακοίνωση, είναι 45 ευρώ το χρόνο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ