Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οργανώνουμε τον αγώνα μέσα κι έξω από τις σχολές

Ανακοίνωση - κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη και στο σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Στρος Καν

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 15 Δεκέμβρη, αλλά και στο σημερινό συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Στρος Καν, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές για άλλη μια φορά να δώσουν δυναμικό "παρών" με τα μπλοκ του ΜΑΣ στις απεργιακές περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις. Το μάθημα ζωής που πήραμε στο λιμάνι του Πειραιά, στην απεργία των ναυτεργατών και στην περιφρούρηση των καραβιών δεν το ξεχνάμε και θα συνεχίσουμε γιατί με τους εργαζόμενους έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο. Φοβούνται την οργανωμένη απάντηση απέναντί τους! Γι' αυτό κάνουν τα πάντα για να μην ξεσηκωθείς.

Ο λαός, η νεολαία δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Ετσι και αλλιώς μόνο οι εργαζόμενοι γονείς μας παράγουν τον πλούτο. Οταν υπήρχε ανάπτυξη πάλι ο λαός αγκομαχούσε και τα μονοπώλια θησαύριζαν.

Επιβάλλεται, χωρίς καμία καθυστέρηση, να οργανώσουμε τώρα τον αγώνα μέσα και έξω απ τις σχολές, για να καταργηθεί το μνημόνιο διαρκείας, για να μην περάσει το "μνημόνιο της Παιδείας". Ενάντια στο νέο προϋπολογισμό που μειώνει τα κονδύλια για την Παιδεία κατά 2 δισ. ευρώ. Οι σημερινές θυσίες είναι πολύ μικρότερες από αυτές που θα υποστούμε στο μέλλον, αν σκύψουμε το κεφάλι.

Η κυβέρνηση καταργεί τον κατώτερο μισθό και τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Μειώνουν μισθούς, καταργούν το πενθήμερο και την κυριακάτικη αργία και κάνουν Παιδεία - Υγεία εμπόρευμα. Ειδικά, οι εργαζόμενοι φοιτητές που δουλεύουν ανασφάλιστοι και με μισθό χαρτζιλίκι στο εμπόριο, στις τηλεπικοινωνίες, στον επισιτισμό, στον ΟΤΕ και τις νέες τεχνολογίες, στις οικοδομές, οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση για ένα κομμάτι ψωμί, που βοηθάνε τα Σαββατοκύριακα στη δουλειά των γονιών τους, που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να διαλέξουν μετερίζι.

Καμία εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ! Σκάβουν το λάκκο στους νέους και αυριανούς εργαζόμενους! Τους ξεμπρόστιασε ο ίδιος ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο Παναγόπουλος μυξόκλαιγε στα κανάλια, ενώ τα είχαν βρει μια χαρά στον 6ωρο κοινωνικό διάλογο!

Οι προδότες αυτοί των εργατών ζήτησαν από τον ΣΕΒ να αναλάβει την κοινωνική του ευθύνη! Ζήτησαν από τις αιματορουφήχτρες των εργαζομένων να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους! Κανένας εργαζόμενος φοιτητής δεν πρέπει να πάει μαζί τους. Είναι αυτοί που έχουν υπογράψει να μειωθούν μισθοί, να υπάρχουν ελαστικά ωράρια».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διεκδικεί:

  • Κανένας διάλογος με την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία. Οχι στους ψευτοδιαλόγους που στήνουν πρυτανικές αρχές, σύγκλητοι και μεγαλοκαθηγητές.
  • Να μην περάσει ο νέος νόμος - πλαίσιο.
  • Ούτε ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση - στέγαση - μεταφορές - αναλώσιμα.
  • Μηνιαίο επίδομα 600 ευρώ για όσους φοιτητές δεν τα βγάζουν πέρα.
  • Εξω οι επιχειρήσεις από τις Σχολές, την Ερευνα, καμιάς μορφής ιδιωτικοποίηση.
  • Μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα.
  • Σταθερή και μόνιμη, αποκλειστική απασχόληση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μετά το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο. Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές μετά το 12χρονο σχολείο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ