Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ξεκινούν αύριο οι εκλογές για νέα διοίκηση

Το αποτέλεσμα θα κρίνει «το τι συνδικάτο θα έχουμε αύριο και ποιου τα συμφέροντα θα υπηρετεί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών»

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Κυριακή 12 Δεκέμβρη οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά για την ανάδειξη νέας διοίκησης και την εκλογή αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την ΠΟΕΜ. Η ψηφοφορία γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τις 5μ.μ.-8μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα η ψηφοφορία θα γίνεται από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6μ.μ.

Στο παράρτημα της Σαλαμίνας οι εκλογές ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη και η ψηφοφορία γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας από τις 5.30μ.μ. - 8.30μ.μ.

Σε εκλογές αύριο την Κυριακή 5 Δεκέμβρη προχωρά και το σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ) η οποία αποτελεί σήμερα την πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, αφού υπενθυμίζει τις σκληρές μάχες που έχει δώσει η αγωνιστική παράταξη από το 1984 μέχρι σήμερα, συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγώνες για καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές, υπερασπίζοντας και διευρύνοντας τις κατακτήσεις, τονίζει:

«Τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιώντας ως ευκαιρία την κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον σκληρό πυρήνα της εργοδοσίας επιτίθενται με μανία στο συνδικάτο μας, θέλοντας να το βάλουν στο χέρι. Αρχικά, με την προσπάθειά τους να στήσουν Αντισύνδεσμο και τώρα επιχειρώντας να πάρουν την πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές μέσω της παράταξης του Καραγιαννάκη». «Στόχος τους, υπογραμμίζει, είναι η ανατροπή του αγωνιστικού χαρακτήρα του Συνδικάτου και η ανατροπή των κατακτήσεών μας».

«Η παράταξή μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, σας καλεί να απομονώσετε και αυτή την προσπάθεια της εργοδοσίας. Αυτό που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές του συνδικάτου, δεν είναι κάποια πρόσωπα ή κάποιοι επιμέρους χειρισμοί. Κρίνεται το τι συνδικάτο θα έχουμε αύριο και ποιου τα συμφέροντα θα υπηρετεί». Και απευθύνει κάλεσμα στους μεταλλεργάτες να υπερασπιστούν, στηρίζοντας την παράταξη, τον ταξικό χαρακτήρα του συνδικάτου για να συνεχιστεί η πάλη για: Λιμάνι ανοιχτό - ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους. Συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Μέτρα προστασίας των ανέργων.

Επίσης για: Να ανοίξει τώρα το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οχι στην πρόθεση Κυβέρνησης - ΕΕ για το 15ετές λουκέτο. Να ακυρωθεί και η συμφωνία με την Κίνα, που βάζουν ταφόπλακα στη Ν/Ζώνη. Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία με τις παραγωγικές δυνατότητες της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας, κάτι που θα διασφαλίζει μόνιμα και σταθερά δουλειά για όλους. Ενιαίος 100% δημόσιος φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ