Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμπαίζει «πουλώντας» ελεημοσύνη

Η κυβέρνηση, αφού με την πολιτική της εξωθεί όλο και περισσότερους συνταξιούχους και εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια, ήρθε χτες και ...τίμησε την ημέρα κατά της φτώχειας. Η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη κατά την ομιλία της στην ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο, με θέμα «Μαζί ενάντια στη φτώχεια: πολιτικές για την καταπολέμησή της και ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών», για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε την άγρια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τι μας είπε το υπουργείο; Οτι θα δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους ...έκτακτο βοήθημα. Αφού, δηλαδή, πετσόκοψε τις συντάξεις, τώρα έρχεται και δίνει ...βοηθήματα! Επιπλέον, ως «μέτρο» για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ανέφερε την ...επιδότηση που θα δίνει στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εργοδότες για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας! Δηλαδή, με αφορμή τη φτώχεια, «σπρώχνει» ζεστό χρήμα στις τσέπες του κεφαλαίου. Και σαν τελευταίο μέτρο ανέφερε την περιβόητη «κοινωνική οικονομία» - η κυβέρνηση την είχε παρουσιάσει από το καλοκαίρι - και αφορά στην είσοδο του μεγάλου κεφαλαίου σε τομείς όπως της Υγείας και της Πρόνοιας.

Στην ουσία, κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας επιδιώκουν τη δήθεν «αντιμετώπιση» του ολοένα αυξανόμενου προβλήματος της φτώχειας, αφενός προωθώντας παραπέρα τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και αφετέρου συγκαλύπτοντας ορισμένα ακραία φαινόμενα, πουλώντας στην ουσία ελεημοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ