Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΥΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Στο δρόμο πάνω από 100 συμβασιούχοι

Στο δρόμο πετιούνται πάνω από εκατό συμβασιούχοι έργου που απασχολούνται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), από δύο μέχρι και πέντε χρόνια στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στα Ανω Λιόσια. Ηδη έχουν απολυθεί οι περισσότεροι και αυτές τις μέρες λήγουν και οι τελευταίες συμβάσεις. Οι απολύσεις μειώνουν δραστικά το προσωπικό στον ΕΣΔΚΝΑ δημιουργώντας προβλήματα και στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις πρότειναν στο Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΣΚΔΝΑ την άμεση πραγματοποίηση στάσεων εργασίας και απεργίας, την κατάληψη της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και του ΕΣΚΔΝΑ για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Την πρόταση απέρριψε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στη διοίκηση του Συλλόγου. Ταυτόχρονα, φαίνεται να προωθείται πρόταση από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για παράταση των συμβάσεων. Αυτή η πρόταση διαιωνίζει το καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων και δε διασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ανάλογη είναι και η πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος προτείνει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος δύο ετών πριν προχωρήσουν οι δήμοι σε απολύσεις.

Χτες έγινε συνάντηση ανάμεσα σε διοίκηση και εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Ηλ. Λιακόπουλο, ο οποίος τους μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης για 24ωρη λειτουργία του ΧΥΤΑ ώστε να μαζευτούν οι 40.000 τόνοι απορριμμάτων. Η δε διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ ζήτησε να προσληφθούν 28 χειριστές και εργάτες με δίμηνη σύμβαση για να καλυφθούν οι ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ