Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό

Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Καλλιθέας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' και Β' εφορία της Καλλιθέας πραγματοποίησαν νωρίς χτες το πρωί εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και συνταξιούχων των ΟΤΑ, με αφορμή το φορομπηχτικό μέτρο της περαίωσης.

Η αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα στις διευθύντριες των δύο εφοριών, ενώ με το σύνθημα «πάρτε πίσω την περαίωση» μοίρασαν το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στην απογευματινή συγκέντρωση της πλατείας Ομονοίας. Ενδεικτικό της αγανάχτησης που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική ήταν και οι διάλογοι που είχαν φορολογούμενοι που προσέρχονταν στην εφορία με τον «Ρ».

«Μας έχουν βάλει μία θηλιά στο λαιμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος, συνταξιούχος. «Ο γιος μου είναι εκπαιδευτικός και επειδή στην αρχή δούλεψε σε φροντιστήριο είχε μπλοκάκι για 2 χρόνια. Σήμερα, ενώ έχει κλείσει τα βιβλία του και είναι καθόλα εντάξει, καλείται να πληρώσει 5.000 ευρώ για περαίωση».

«Μας ήρθε περαίωση 3.300 ευρώ για μία επιχείρηση που είχα», είπε ο κ. Ζερβός. Δεν είχα καμία οφειλή από το 2005 που έκλεισα το μαγαζί μου. Κάθε χρόνο από το 2001 έως το 2005 πλήρωνα περαίωση 500 ευρώ. Τώρα καλούμαι να πληρώσω τόσα λεφτά. Πού να τα βρω; Είμαι 62 ετών, έχω δύο παιδιά, δουλεύω ακόμα, ενώ η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη 700 ευρώ. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».

«Σήμερα με το που άνοιξα το μαγαζί έφυγα και ήρθα εδώ για να δω τι θα γίνει, αναφέρει ο κ. Γιώργος, κατασκευαστής αλουμινίων. «Πρέπει να πληρώσω 1.700 ευρώ. Κρατάω μπλοκάκι εδώ και 7 χρόνια και μέχρι τώρα πλήρωνα κάθε χρόνο 500 ευρώ για περαίωση. Σκέφτομαι να τα δώσω γιατί δε θέλω να έχω άλλα μπλεξίματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ