Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ AΚΕΛ
Κυρίαρχο το ζήτημα της λύσης του Κυπριακού

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του Συνεδρίου

«Ενα από τα ζητήματα που τίθεται επιτακτικά μπροστά μας είναι εκείνο που έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας στο σύνολό του», υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, στο κλείσιμο του 21ου Συνεδρίου του κόμματος, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, με την εκλογή των 105 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Ο Α. Κυπριανού επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας του κόμματος και υπογράμμισε την «επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τον σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια στις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιλύσει το Κυπριακό», σημειώνοντας: «Αυτή είναι ανταπόκριση στις ιστορικές επιταγές του κόμματός μας, το οποίο από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του κυπριακού προβλήματος καθόρισε τη θέση αρχής ότι για εμάς είναι επιτακτική η λύση στο Κυπριακό και δεν μπορεί να παραμένει η Κυπριακή Δημοκρατία μοιρασμένη και να βρίσκεται κάτω από την μπότα του κατακτητή».

Ξεκαθάρισε ότι αποτελεί υποχρέωση και καθήκον έναντι του κόμματος και του λαού «να αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επιτύχουμε τη λύση στο Κυπριακό γιατί μόνο με τη λύση θα μπορέσει να επικρατήσει ειρήνη στο νησί, μόνο με τη λύση θα νιώθουμε όλοι ασφάλεια και σταθερότητα και μόνο με τη λύση θα δημιουργηθούν προοπτικές για να αναπτυχθεί ο τόπος και να υπάρξει πρόοδος και ευημερία για το σύνολο του κυπριακού λαού», ενώ, αντίθετα, «η μη λύση θα οδηγεί σε συνεχή αποσταθεροποίηση σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο εσωτερικό και ταυτόχρονα θα υπάρχει σταδιακή διολίσθηση μη αποκλειομένου του ενδεχομένου να καταλήξουμε σε πολύ αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο και το λαό μας».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε σε ενότητα τις πολιτικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς απλώνουμε το χέρι σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα καλούμε να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης. Θέλουμε την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, η ενότητα όμως πρέπει να βασίζεται σε αρχές και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλους».

Στο Συνέδριο συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, οι Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκπροσώπησαν το ΚΚΕ στη Διεθνή Συνάντηση που προηγήθηκε του Συνεδρίου με θέμα: «Ο αγώνας της Αριστειράς και η πάλη των λαών για παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ