Κυριακή 28 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τελάλης «φθηνής πραμάτειας»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Φθηνή πραμάτεια» διαλαλεί το υπουργείο Εργασίας και καλεί τους εργοδότες να επωφεληθούν από τα προγράμματά του, που δίνουν ζεστό χρήμα και πάμφθηνη εργατική δύναμη στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας είναι έτοιμο να δώσει 2,5 εκατ. ευρώ σε συνολικά 668.000 επιχειρήσεις και «καλεί τους εργοδότες να ανταποκριθούν άμεσα και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα προγράμματά του, για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και τη στήριξη της κοινωνίας».

Αποτελεί πρόκληση, η κυβέρνηση στο όνομα της διαφύλαξης θέσεων εργασίας να δίνει 2,5 δισ. ευρώ στους μεγαλοεργοδότες, τη στιγμή που: Η επίσημη ανεργία ξεπερνά τις 700.000 άτομα (σ.σ. στην πραγματικότητα οι άνεργοι είναι πολύ περισσότεροι). Μόλις ένας στους τέσσερις ανέργους δικαιούται το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ. Καθημερινά οικογένειες ανέργων μένουν χωρίς ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, νοσοκομείο.

Για ακόμη μία φορά «για χάρη» - υποτίθεται - των εργαζομένων επιδοτούνται οι εργοδότες! Ας μην ξεχνάμε, ότι το πάγωμα των μισθών για 3 χρόνια, η εκ περιτροπής εργασία, η κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ και πολλά άλλα δεινά, η κυβέρνηση τα αποφασίζει στο όνομα της ...διαφύλαξης θέσεων εργασίας. Ωστόσο, οι απολύσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, ούτε να ελαττωθούν, η ανεργία αυξάνεται κάθε μήνα και θα αυξηθεί περισσότερο, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις. Οι άνεργοι έχουν ανάγκη από ουσιαστικά μέτρα προστασίας και όχι να τρώνε τα ψίχουλα από το φαγοπότι των επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ