Κυριακή 28 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Ο πήχης στην υπερκάλυψη!

Εκπνέει σε λίγες μέρες ο δεύτερος μήνας της τρίμηνης (Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, με το ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου να είχε αγγίξει πριν από μία βδομάδα το 60,78%, ποσοστό που στη βδομάδα που μεσολάβησε έχει προφανώς αυξηθεί. Σε όλη τη χώρα, οι Κομματικές Οργανώσεις όπως και αυτές της ΚΝΕ, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, εντατικοποιούν τις προσπάθειες, ώστε στον ένα μήνα που απομένει να πιάσουν το στόχο της υπερκάλυψης των πλάνων τους.

Συνδυάζοντας αρμονικά τη δουλειά στα διάφορα μέτωπα πάλης με τη διακίνηση του κουπονιού, διευρύνοντας το άνοιγμα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έγκαιρα φάνηκε ότι υπάρχουν, κάτι που επιβεβαίωσε και η εκλογική αναμέτρηση, παίρνοντας όλα τα μέτρα για το ξεπέρασμα αδυναμιών που έχουν εντοπιστεί, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ επιταχύνουν τους ρυθμούς τους με ακλόνητη την πεποίθηση ότι και αυτή τη φορά η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης θα κερδηθεί.

Στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας που την περασμένη βδομάδα είχε καλύψει το πλάνο της σε ποσοστό 60,84%, μεταξύ των πρωτοπόρων Οργανώσεών της είναι και η Αχτίδα της Α' Αθήνας με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της 71%. Η διακίνηση του κουπονιού συνδυάστηκε, όχι χωρίς δυσκολίες και αδυναμίες που πάντως δεν ήταν καθοριστικές, με τη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Το αποτέλεσμα στο Δήμο Αθήνας - όπου το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενισχύθηκε σημαντικά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,8% - αλλά και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στήριξε το Κόμμα συνολικά σε όλη την Ελλάδα, τροφοδότησαν με μεγαλύτερο πείσμα και αισιοδοξία την οργάνωση, τονίζει ο Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Α' Αθήνας Τέλης Γόντικας.


Επικρατεί σήμερα σε όλη την Οργάνωση κλίμα και διάθεση υπερκάλυψης του πλάνου, συμπληρώνει, στόχο που η Οργάνωση θέλει να έχει πετύχει στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. «Τα μέλη, οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ κατανοούν πλήρως την αναγκαιότητα να πετύχει η Οικονομική Εξόρμηση, να υπερκαλυφτούν τα πλάνα, αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ανάπτυξη της δράσης του Κόμματος, πεισμώνουν απ' τις επιθέσεις στο Κόμμα και στο κίνημα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», σημειώνει.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της υπερκάλυψης το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη η Οργάνωση υλοποιεί πλατύ άνοιγμα. Οπως τονίζει ο Τ. Γόντικας «μας ψήφισαν πολλοί άνθρωποι του μόχθου, επιβάλλεται να βρούμε όσους δεν γνωρίζουμε, να συναντηθούμε μαζί τους και αυτός είναι στόχος μας και για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης αλλά κυρίως για να συζητήσουμε μαζί τους την ανάγκη το βήμα που έκαναν στην κάλπη να μην το αφήσουν στη μέση, να του δώσουν συνέχεια, με το να οργανωθούν στο κίνημα και να παλέψουν, με το να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στην κατεύθυνση του άλλου δρόμου ανάπτυξης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων». Για το σκοπό αυτό, η Οργάνωση Α' Αθήνας δίνει συνέχεια στην προεκλογική της δράση, οργανώνοντας συσκέψεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις.

Να σημειώσουμε ότι στο κλείσιμο της περασμένης βδομάδας ο κατάλογος με τις Οργανώσεις Περιοχής σύμφωνα με τα ποσοστά κάλυψης των πλάνων τους διαμορφώθηκε ως εξής: Πρώτη η ΚΟ Αττικής με ποσοστό 81,12%, δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με ποσοστό 70,06%, τρίτη η ΚΟ Πειραιά με ποσοστό 69,15%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Κρήτης με 67,10%, Εξωτερικού με 62,50%, Θεσσαλονίκης με 62,20%, Αθήνας με 60,84%, Πελοποννήσου με 55,98%, Κεντρικής Μακεδονίας με 55,60%, Στερεάς - Εύβοιας με 54,89%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 53,08%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 52%, Δυτικής Μακεδονίας με 50,41%, Θεσσαλίας με 48,26%. Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 81,40% του πλάνου της.

Ο κατάλογος με τις πρώτες 20 Νομαρχιακές Οργανώσεις έχει ως εξής: Πρώτη η Ικαρία με ποσοστό υπερκάλυψης 123,80%! Δεύτερη η Κως με 95,15%, τρίτο το Λασίθι με 83,40% και ακολουθούν Ηράκλειο με 81,50%, Κορινθία με 78,75%, Κυκλάδες με 77,50%, Φωκίδα με 68%, Ημαθία με 67,50%, Δράμα με 67,50%, Χίος με 67%, Ξάνθη με 66,60%, Αιτωλοακαρνανία με 65,38%, Πρέβεζα με 65%, Λακωνία με 65%, Αρκαδία με 64,14%, Λέσβος με 63,15%, Ηλεία με 63%, Σέρρες με 60%, Κοζάνη με 58,46% και Χανιά με 57,51%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ