Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Νομοσχέδιο για σύνταξη μετά θάνατον...

Ενα «πρωτοποριακό» σχέδιο συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης προωθεί το υπουργείο Εργασίας στο νοτιοαφρικανικό Μαλάουι: την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. Τα νέα ηλικιακά όρια μπορεί να φαίνονται «φυσιολογικά» για τα δεδομένα της Ευρώπης εάν δεν υπήρχε μία μικρή λεπτομέρεια. Σε αυτή την αναπτυσσόμενη χώρα της υποσαχάρειας Αφρικής ο μέσος όρος ζωής μόλις που φθάνει τα 50!

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί βγήκαν χτες στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην πρωτεύουσα της χώρας Λιλόνγκουε. Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί από τη Βουλή, τότε η σύνταξη θα πηγαίνει μαζί με το δικαιούχο ...στον άλλο κόσμο.

Το Κογκρέσο Συνδικαλιστικής Ενωσης Μαλάουι (MCTU) προειδοποίησε και με άλλες κινητοποιήσεις, αλλά ο υπουργός Εργασίας Γιούνους Μούσα κώφευσε λέγοντας: «Το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος και όλοι θα τον εφαρμόσουν. Οσοι δεν το κάνουν θα αντιμετωπίσουν βαρύ πρόστιμο. Υπάρχουν στο Μαλάουι και άνθρωποι μεγαλύτεροι των 50 ετών. Υπάρχουν κάποιοι 70χρονοι που είναι ακόμη παραγωγικοί πολίτες αυτής της χώρας»... Αυτά είναι ...πρωτοποριακά μυαλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ