Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αεροπορικές ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Κρατήρας από τον ισραηλινό βομβαρδισμό
Κρατήρας από τον ισραηλινό βομβαρδισμό
TΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Με δύο αεροπορικές επιδρομές, κατά της πόλης Ντάιρ αλ Μπάλαχ και του σχεδόν γειτονικού προσφυγικού καταυλισμού Κχαν Γιούνις, που προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό πέντε Παλαιστινίων, απάντησε ο ισραηλινός στρατός στη νέα εκτόξευση ρουκετών κατά του Νοτίου Ισραήλ από την Κεντρική Λωρίδα της Γάζας, χτες το πρωί. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι μία από τις ρουκέτες ήταν τύπου «Grad», δηλαδή μεγάλου βεληνεκούς.

Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών, μέχρι χτες το απόγευμα. Τις τελευταίες βδομάδες, η ισραηλινή αεροπορία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον άλλες δύο επιχειρήσεις «αεροπορικών δολοφονιών ακριβείας», που είχαν ως στόχο μέλη της μικρής ισλαμιστικής οργάνωσης «Στρατός του Ισλάμ» που ταυτίζεται με την «αλ Κάιντα», η οποία, ως απάντηση, δημοσιοποίησε απειλές κατά του Ισραήλ, για πρώτη φορά, στην εβραϊκή γλώσσα.

Εκτός από τις επιθέσεις, χτες, ο ισραηλινός στρατός εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο μιας λίστας με τα ονόματα, τους βαθμούς, αλλά και τις διευθύνσεις 200 μελών του (αξιωματικών και στρατιωτών), οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, στις αρχές του 2009. Στη λίστα χαρακτηρίζονται ως «εγκληματίες πολέμου». Η επικρατούσα αίσθηση ήταν ότι οι πληροφορίες προέρχονται από κάποια πηγή εντός του στρατεύματος. Η στρατιωτική ηγεσία, πάντως, υποστήριξε ότι δε θεωρεί πως υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος» για τους αναφερόμενους στη λίστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ