Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας οι μετανάστες

Ενα ακόμα ρατσιστικό παραλήρημα από τον Γιώργο Καρατζαφέρη κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης που είχε καταθέσει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στη μετανάστευση ανέδειξε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης Επερώτησης των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίοι, πιστοί στη ρατσιστική τους αντίληψη, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησαν τους μετανάστες για όλα τα δεινά της χώρας.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η πραγματική αιτία για το κύμα μετανάστευσης είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι βάρβαροι πόλεμοι και οι βομβαρδισμοί και η εξαθλίωση σε Ασία και Αφρική που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην μετανάστευση. Οπως υπογράμμισε, σύμφωνα με εκτιμήσεις εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στους σχεδιασμούς τους και επέμβουν στο Ιράν, πάνω από 7 εκατομμύρια Ιρανοί θα εγκαταλείψουν τη χώρα προς την Ευρώπη και αυτοί θα περάσουν από την Τουρκία και την Ελλάδα. Πολύ εύκολα - συνέχισε - ο ΛΑ.Ο.Σ. και στελέχη όλων των κυβερνήσεων συνδέουν την εγκληματικότητα με την αύξηση της μετανάστευσης και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την άθλια κατάσταση στην οποία ζουν οι μετανάστες. Ολοι αυτοί, είπε, μιλούν για τη μικροεγκληματικότητα και αποσιωπούν τις εγκληματικές εταιρείες του οικονομικού εγκλήματος, της διακίνησης των ναρκωτικών και της παιδικής πορνογραφίας όπου συμμετέχουν πολίτες υπεράνω υποψίας.

Οι εκπρόσωποι του ΛΑ.Ο.Σ. όπως ήταν αναμενόμενο επιδόθηκαν σε ένα παραλήρημα κατά των μεταναστών καθιστώντας τους υπεύθυνους για την εγκληματικότητα και μάλιστα ο Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να μην παραδώσει την Ελλάδα «στα εγκληματικά στοιχεία, σε αυτούς που τους διώχνουν από τις χώρες τους και έρχονται εδώ για να κάνουν καριέρα». Τάχθηκε δε κατά της κατασκευής «ισλαμικού κέντρου» όπως το ονόμασε, το οποίο κατά τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. «θα καταστήσει την Ελλάδα όμηρο του ισλαμισμού με εξαγωγή ακραίων ισλαμικών φαινομένων». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίοι κατηγόρησαν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για βιασμούς, ληστείες, φόνους ακόμα και για την εμφάνιση, όπως είπαν, της φυματίωσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής στην παρέμβασή του είπε ότι η κυβέρνηση με τη δύναμη FRONTEX και τη συνεργασία με το στρατό θα πάρει μέτρα για την πιο αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων προκειμένου να καταστήσουν τη διέλευση μεταναστών στη χώρα μας ακόμα πιο δύσκολη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοντά στα 10 εκατομμύρια οι μετανάστες(2012-02-25 00:00:00.0)
Αντιμεταναστευτικό παραλήρημα στη Βουλή(2011-10-13 00:00:00.0)
Χρυσόσκονη στην αντιμεταναστευτική πολιτική(2010-02-09 00:00:00.0)
Θέλουμε να είμαστε μαζί και στα δύσκολα και στις νίκες(2009-07-04 00:00:00.0)
Ανάγκη των καιρών η κοινή δράση των εργαζομένων(2003-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ