Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτικό μνημόσυνο του σ. Λ. Σορόπουλου

 ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
φωτο

Πολιτικό μνημόσυνο, στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία, μόλις, 45 χρόνων, γίνεται, αύριο Κυριακή 21 Νοέμβρη, στον «ΚΑΒΙΔΑ», στη Νεάπολη Χαλκίδας, ώρα 11 το πρωί.

Ο σ. Λάζαρος που οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1982 και ένα χρόνο αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ υπηρέτησε από διάφορες στελεχικές θέσεις το ΚΚΕ προωθώντας τις ιδέες και τα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής του. Ιδιαίτερα την περίοδο της ανασυγκρότησης του Κόμματος, από τη θέση του Γραμματέα της Οργάνωσης της ΚΝΕ στην Εύβοια και, στη συνέχεια, του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Στο 6ο Συνέδριο της Οργάνωσης εκλέχτηκε μέλος του ΚΣ και στο Γραφείο της.

Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, πρώτος εκδότης και στη συνέχεια υπεύθυνος του επιστημονικού περιοδικού «Θέματα Παιδείας».

Στη μνήμη του, προσφέρουν 450 ευρώ στο ΚΚΕ, οι σύντροφοι: Διαννάτου Ρούλα, Τσαρουχά Νανά, Παλαβός Παναγιώτης, Νάκης Γιάννης, Παπαδημητρίου Δημήτρης, Τσαβδαρίδης Ηρακλής, Σερετάκης Νίκος, Φραγκέας Αντρέας, Μυλωνάς Λάζαρος, Νικολαΐδου Ρίτα, Σάββας Σάββας και Καϊπάνου Βάσω.

Επίσης, στη μνήμη του, προσφέρουν στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, 250 ευρώ, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Ντίνα, και τα παιδιά του Κώστας και Δήμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ