Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Στην αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας, μεταξύ άλλων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι «σχεδιάζονται σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων» προχώρησε η Γερμανία, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Δεκατρείς απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας, καταδικάσθηκαν από δικαστήριο της Αργεντινής για το ρόλο που διαδραμάτισαν κατά την περίοδο της δικτατορίας στην Αργεντινή (1976 - 1983) σε ποινές κάθειρξης από ισόβια έως οκτώ χρόνια. Οι δίκες πραγματοποιούνται μετά την κατάργηση από το Κοινοβούλιο το 2003 του νόμου περί αμνηστίας.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο Ιρακινός Πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί, ανακοίνωσε ότι δε θα υπογράψει τη θανατική καταδίκη του Τάρεκ Αζίζ. Ο Ταλαμπανί αιτιολόγησε, καταρχάς, τη θέση του τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός του Σαντάμ, είναι ηλικιωμένος και έχει προβλήματα υγείας. Και είπε ότι ίδιος τάσσεται κατά των θανατικών ποινών.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 21 πολίτες σκοτώθηκαν χτες στη μεγάλη λαϊκή αγορά Μπακαρά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ισλαμιστών και στρατιωτών της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης (Amisom) που ξέσπασαν όταν εξερράγη παγιδευμένος μηχανισμός κατά το πέρασμα αυτοκινητοπομπής της Amisom.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση που εξαπολύθηκε σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρίας «Perenco» στο Καμερούν στα ανοιχτά της χερσονήσου Μπακάσι. Την ευθύνη ανέλαβαν ένοπλοι της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Κομάντο Αφρικανοί Πεζοναύτες» που μιμείται τον αγώνα Νιγηριανών ανταρτών στο Δέλτα του Νίγηρα κατά ξένων πολυεθνικών εταιρειών.

TZAKAΡΤΑ.-- Το 25% των μετοχών της εταιρείας «Μπούμι Ρισόρσις», που είναι η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία παραγωγής άνθρακα στην Ινδονησία και το 75% των μετοχών της εταιρείας «Berau Coal», που είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα διεθνώς ανακοίνωσε χτες πως θα αγοράσει ο όμιλος «Nathaniel Rothchild».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ