Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ: Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 80.000 ευρώ αφέθηκε χτες μετά την απολογία του ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας για το σκάνδαλο με τις «ιερές ανταλλαγές» του Βατοπεδίου, Ειρ. Καλού, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κ. Γκράτσιος.

ΛΕΥΚΑΔΑ: Σε βραχώδη ακτή στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας προσέκρουσε για άγνωστους λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το φορτηγό πλοίο «Κολοσσός» της ΝΕΛ. Το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα στις στεγανές δεξαμενές, αλλά δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί διαρροή καυσίμων. Το πλοίο, με 20μελές πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από την Κόρινθο με προορισμό την Αγκόνα και μετέφερε 58 φορτηγά αυτοκίνητα και 11 οδηγούς αυτοκινήτων. Ολοι οι επιβαίνοντες είναι καλά.

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ: Ενοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Αθήνας οι 6 από τους 17 κατηγορούμενους για το παραδικαστικό κύκλωμα. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 χρόνων και 11 μηνών, ο δικηγόρος Σ. Κεχαγιόγλου σε κάθειρξη 6 χρόνων, η καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκης Αντ. Ηλία σε ποινή φυλάκισης 80 μηνών, ενώ το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές της πράξεις για να μην παραγραφούν, ο δικηγόρος Ν. Εμμανουηλίδης σε 28 μήνες φυλάκιση, η πρώην δικαστής Π. Τσέβη σε φυλάκιση 58 μηνών και η πρώην δικαστής Α. Κοροβέση σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών. Το δικαστήριο έδωσε αναστολή σε όλους τους κατηγορούμενους πλην της φυγόδικης Αντ. Ηλία για την οποία μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ