Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Σοβαρές ζημιές από πλημμύρες

Eurokinissi

H ανυπαρξία αντιπλημμυρικής θωράκισης και υποδομών, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο χτες στην Κέρκυρα, όπου μια καταιγίδα η οποία έπληξε το νησί προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα στο κεντρικό κυρίως τμήμα του και ιδιαίτερα τους Δήμους Αχιλλείων και Μελιτειέων. Τα χτεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης για το γεγονός ότι έχουν αδιαφορήσει πλήρως όλα αυτά τα χρόνια για τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 150 κλήσεις για άντληση υδάτων και χρήση βοήθειας, ενώ σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις χρειάστηκε να παρέμβει για απεγκλωβισμό κατοίκων. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. Δεκάδες σπίτια, υπόγεια και αυλές πλημμύρισαν προκαλώντας ζημιές σε οικοσκευές, ενώ στις Μπενίτσες παρασύρθηκαν στη θάλασσα 30 ενοικιαζόμενα μηχανάκια. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στο Δήμο Κέρκυρας στις περιοχές Γαρίτσα, Κανόνι, Φιγαρέτο, Μαντούκι, Αλεπού. Υποχώρησε τμήμα από τοιχίο στη Μονή της Αγίας Ευφημίας, ενώ πλημμύρισαν το 14ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Γυμνάσιο. Στο Δήμο Μελιτειέων, υπερχείλισε το ποτάμι της Μεσογγής από την περιοχή του Δημαρχείου μέχρι τον κόμβο του ξενοδοχείου.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών και την ολική αποκατάσταση των πλημμυροπαθών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αντιπαλέψουν την εφαρμοζόμενη διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της κερδοφορίας των κατασκευαστικών εταιρειών - επιχειρηματικών ομίλων. Να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων με περιφερειακή και δημοτική δομή. Διεκδικώντας το σχεδιασμό και υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων υποδομής, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν την εμφάνιση των πλημμυρών, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδατικά αποθέματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ