Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεδρικά Διατάγματα για τις 13 Περιφέρειες

Ξεκίνησε η κατάθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας των σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τον «Καλλικράτη». Χτες κατατέθηκαν για επεξεργασία 20 ΠΔ σχετικά με τη λειτουργία των Οργανισμών των 13 περιφερειών και των 7 κρατικών διοικήσεων της χώρας.

Με τα Προεδρικά Διατάγματα καταγράφεται η νέα διάρθρωση των υπηρεσιών των Περιφερειών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Συγκεκριμένα, συστήνονται οι Οργανισμοί των 13 Περιφερειών που τίθενται σε λειτουργία από την 1η Γενάρη και προβλέπεται σε αυτούς, για το σύνολο των Περιφερειών, να απασχοληθούν περίπου 19.100 εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα απολυθούν χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε Περιφέρειες και Δήμους, ενώ αβέβαιο παραμένει το μέλλον και των εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας.

Το τακτικό προσωπικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) θα τοποθετηθεί με απόφαση περιφερειάρχη, σύμφωνα με τον κλάδο ή την ειδικότητα που κατέχουν και τις ανάγκες των υπηρεσιών της περιφέρειας. Οι υπάλληλοι των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων με απόφαση του περιφερειάρχη κατατάσσονται από 1η Γενάρη στις οργανικές θέσεις των νέων Οργανισμών, ενώ οι κατατάξεις θα γίνουν σύμφωνα με το βαθμό που κατέχουν κατά το χρόνο της κατάταξής τους. Τέλος, οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης κατατάσσονται στις αντίστοιχες κενές θέσεις μερικής απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ